Cum îţi îngrijeşti părul vopsit

Odată ce ţi-ai colorat părul, ai o responsabilitate în plus. Îngrijeşte-l corect pentru a te putea bucura de culoare timp îndelungat!

RomaniaTV.net
14 mai 2014, 07:10
Cum îţi îngrijeşti părul vopsit

Părul vopsit are nevoie de mult mai multă atenţie, deoarece produsele chimice pentru colorare îl agresează, uscându-l şi subţiindu-l. Ca şi cum nu era destulă bătaie de cap, culoarea nu rezistă dacă nu faci puţin efort s-o menţii astfel…

Citeşte şi Ce spune culoarea părului despre tine. Vezi cum te percep cei din jur
 
Nu-l vopsi… pe curat

Imediat după spălarea părului, scalpul rămâne curat, însă deposedarea de sebum are un dezavantaj major: scalpul nu mai este protejat de substanţele chimice şi poate reacţiona printr-o iritaţie spontană. Vei fi nevoită să îndepărtezi formula din păr mai repede decât era prevăzut în prospect, iar culoarea nu va ieşi la fel de intensă.

Trucuri pentru a pastra mai mult culoarea parului vopsit

Foloseşte balsam, nu şampon

E o regulă mai nouă, pe cât de ciudat, pe atât de eficientă, spun experţii. Până nu de mult, ni se spunea că balsamul ar decolora părul vopsit, însă mai nou se recomandă evitarea şamponului, fie el şi dedicat părului colorat chimic, la primele 2-3 spălări, pentru ca pigmentul să se fixeze mai bine în cuticulă, şi aplicarea balsamului (din gama de produse pentru păr vopsit) după fiecare spălare, pentru a hidrata firul de păr.

Vezi cum iti ingrijesti parul vopsit pe cosmopolitan.ro.