Cum îţi înveţi bebeluşul să iubească legumele

Cu toţii ştim cât de importante sunt legumele în alimentaţie şi câte beneficii aduc acestea organsimului. La fel cum adulţii sunt sfătuiţi de către specialişti să consume cât mai mute fructe şi legume, şi bebeluşii au nevoie de toate vitaminele şi mineralele care provin din acestea. Odată ce ai început diversificarea alimentaţiei (după vârsta de 6 luni), trebuie să o iei în serios şi să nu amâni alimentele noi doar pentru că bebe face mofturi.

17 nov. 2014, 20:59
Cum îţi înveţi bebeluşul să iubească legumele

Diversificarea alimentatiei poate speria multi parinti, deoarece unii copilasi fac mofturi prima data cand incearca anumite alimente. Printre aceste „mancarici” de inceput trebuie sa se regaseasca si legumele verzi, adevarate depozite de sanatate. Iata cum il poti convinge pe bebe sa manance corect si sa se imprieteneasca cu legumele:

1. Ascunde „inamicul” – pentru inceput, daca bebe face mofturi doar cand vede o anumita leguma, poti sa trisezi putin si sa o ascunzi in pireuri din alte legume, cu arome pe placul lui. Spre exemplu, daca stramba din nasuc la ardei, amesteca putin intr-un piure de morcovi si creste treptat cantitatea, pana gustul care se va simti predominant va fi cel de ardei

2. Nu gati plictisitor – papilele gustative ale bebelusilor sunt dezvoltate si extrem de sensibile, deci evita sa ii oferi mancaruri si legume cu gust fad, lipsite de savoare. Incearca tot timpul combinatii noi de legume si nu ezita sa apelezi la condimente.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO

Citeşte şi Alimentaţia corectă a copilului. Condimentele