Cum îţi înveţi copilul să dăruiască

Craciunul cu sacul lui plin de cadouri e pe-aproape. E un prilej perfect sa-l inveti pe prichindelul tau sa pregateasca si sa faca daruri. Ca in fiecare an pe vremea asta, copilul tau va fi covarsit de cadouri. Desi foarte placut, faptul nu este atat de benefic pentru dezvoltarea lui, cum ne inchipuim noi.

RomaniaTV.net
25 dec. 2014, 10:10
Cum îţi înveţi copilul să dăruiască

Cand numarul jucariilor este prea mare, copilul fie ignora o buna parte dintre ele, fie devine prea incordat, agitat si irascibil. In plus, tendinta noastra de a impaca pe toata lumea ii creeaza impresia ca el este buricul pamantului si ca dorinta lui este lege pentru toti cei din jurul lui.

Ce desene animate vedem de Sarbatori

Or, este total contraindicat sa ii lasi senzatia ca poate dispune de tot dupa bunul plac, fara niciun fel de rezerve si reguli. In viata de adult nu se va intampla deloc asa si va suferi atunci foarte mult.

Prilejul de a te gandi la ceilalti

Specialistii considera ca un copil are nevoie si de deceptii, ca nu este indicat sa aiba chiar toate jucariile pe care si le doreste. Primind mereu ce vrea, va sfarsi prin a nu mai aspira la nimic, va inceta sa mai fie curios, iar viata lui va deveni foarte repede searbada.

Iata cum il inveti sa daruiasca pe mami.ro