Cum îți păstrezi parbrizul curat cu numai 3 lei chiar și în zilele ploioase. Nu vei mai merge atât de des la spălătorie

Un produs care costă maxim trei lei te ajută să ai parbrizul mereu curat. Este o soluție extrem de simplă și la îndemână tuturor.

16 nov. 2022, 19:28
Cum îți păstrezi parbrizul curat cu numai 3 lei chiar și în zilele ploioase. Nu vei mai merge atât de des la spălătorie

Șoferii că atunci când vine vorba de condus vizibilitatea este un factor foarte important, atât pentru propria siguranță, cât și pentru cea a celorlalți participanți la trafic. Aceștia au responsabilitatea de a observa și de a fi atenți la semnele de circulație, iar pentru asta este nevoie ca parbrizul mașinii să fie mereu curat.

Îngrijirea vehiculului auto este un factor important pentru funcționarea cât mai bună a acestuia în timpul conducerii. Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a păstra parbrizul curat în zilele ploioase. Din cauza poluării, suprafețele geamurilor mașinii pot prezenta un strat asemănător grăsimii. Acest lucru este de fapt murdărie și praf în exces. Acest lucru nu deranjează doar din punct de vedere estetic, dar reduce și vizibilitatea șoferilor.

Citește și: COD RUTIER 2022. Ce amenzi usturătoare riscă şoferii care au iconiţe în parbriz

Atunci când este necesar să circulați pe distanțe foarte lungi sau în mijlocul unor condiții meteorologice deosebite, vizibilitatea poate fi îngreunată.

Iată cum păstrezi parbrizul curat

Pentru menținerea parbrizului curat ai nevoie doar de apă, bicarbonat de sodiu și o cârpă din bumbac.

  1. Se toarnă puțină apă pe parbriz,
  2. Se adaugă o mână de bicarbonat de sodiu care să acopere toată suprafața,
  3. Frecați ușor parbrizul cu cârpa
  4. Cu o cârpă curată îndepărtați resturile

Dacă aveți zgărieturi pe geamuri, amestecați ulei de cocos și oțet într-un vas. Frecați zona pe care doriți să o reparați cu amestecul obținut și veți vedea rezultatele în câteva minute.

Citește și: La ce folosesc punctele negre de pe parbriz. Ele nu pot fi îndepărtate manual