Cum îţi poţi ajuta creierul să întinerească

Desi timpul trece nemilos si mai apare cate un fir de par alb sau pielea nu mai e ca la 18 ani, vestea buna a avansarii in varsta este ca mintea noastra devine din ce in ce mai agera. De fapt, varsta de mijloc, intre 35 si 65 de ani, este varful in ceea ce priveste performanta creierului, conform recentelor studii publicate in cartea Barbarei Strauch „Viata secreta a creierului matur: talentele surprinzatoare ale mintii de varsta mijlocie".

06 oct. 2018, 18:56
Cum îţi poţi ajuta creierul să întinerească

Studiile dovedesc stiintific ca e un mit acela ca puterea mintii noastre s-ar diminua pe durata varstei mijlocii.

Iata mai jos trei motive pentru care creierul evolueaza din bine in mai bine de-a lungul anilor:

Motivul numarul 1 

Mintea ta se extinde.  In ciuda convingerii din popor cum ca pierdem mii de celule ale creierului pe masura ce imbratranim, cercetarile arata ca acesta de fapt continua sa dezvolte noi celule pe durata anilor varstei mijlocii (definita de cercetatori intre 35 si 65 de ani). Acest lucru este indeosebi valabil pentru invelisul neuronilor, numit mielina, care realizeaza conexiunile care te ajuta sa iti fie clara lumea in care traiesti cu tot ce implica ea.  

Cum iti poti ajuta creierul: Exercitiile fizice nu sunt bune doar pentru inima, iti mentin in forma si creierul. Cand transpiri in timpul efortului, creste fluxul de sange spre creier, iar acest lucru contribuie la generarea de noi celule responsabile cu memoratul si invatatul.  Toate formele de miscare fizica sunt benefice, insa se pare ca aerobicul este in mod deosebit indicat pentru o crestere mai eficienta a neuronilor.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.