Cum îţi poţi albi dinţii cu ulei

Sănătatea orală este afectată de vicii precum fumatul, consumul de cafeaua sau de vin roșu. O dantură frumoasă, albă se întreține în cabinetul medicului stomatolog, însă poți să apelezi la mici trucuri la tine acasă.

09 iun. 2017, 06:43
Cum îţi poţi albi dinţii cu ulei

Ai observat de a lungul timpului că dantura ta a început să se îngălbenească, tartrul îți dă bătăi de cap îar simplu periaj al dinților nu mai este suficient pentru a te bucura de prospețime și frumusețe?

Dacă îți dorești o dantură frumoasă, albă și sănătoasă, poți să încerci metoda ayurvedică, oil-pulling care este o tehnică de igienizare a gurii cu ajutorul uleiului.

Uleiul care albește dinții

Folosită de secole în medicina ayurvedică, tehnica oil-pulling pe lângă faptul că ajută la albirea dinților, este extrem de benefică și în eliminarea gingivitei dar și a durerilor de cap.

Pentru a te bucura de aceste aspecte benefice este necesar să îți clătești gura cu ulei timp de cel puțin 5 minute dimineața.

Poți să apelezi la uleiul de cocos sau cel extravirgin de măsline și eventual poți să adaugi și uleiuri esențiale care să îți ofere proprietăți antiseptice și antifungice și aici amintim uleiul esențial de arbore de ceai.

Această metodă nu înlocuiește spălatul pe dinți

Metoda ayurvedică presupune un proces lent pe care să îl faci dmineața, să nu înghiți uleiul și să o faci înainte de a te spăla pe dinți.

Indiferent de metodele la care apelezi este necesar să știi că periajul de cel puțin două ori pe zi, mai ales dimineața și seara este obligatoriu și nu poate fi înlocuit cu nici o metodă din lume.

Află mai multe despre beneficiile uleiurilor esențiale AICI