Cum îți poți îmbunătăți semnalul la telefon oriunde te-ai afla. Trucul care poate fi util când te aștepți cel mai puțin

Acest truc te poate ajuta să ai un semnal mai bun la telefon, mai ales atunci când te afli într-o călătorie într-o zonă izolată.

22 ian. 2023, 09:53
Cum îți poți îmbunătăți semnalul la telefon oriunde te-ai afla. Trucul care poate fi util când te aștepți cel mai puțin
Cum să ai mereu semnal la telefon

Știm cu toții cât de rău este să nu ai semnal la telefon, mai ales când ai o urgență. Un expert iPhone vine cu un truc ingenios care îi ajută pe utilizatorii de smartphone-uri să își îmbunătățească semnalul.

Scott Polderman este cunoscut pe Tik Tok pentru sfaturile și trucurile pe care le prezintă pe această platformă și pentru că îi ajută pe utilizatorii de iPhone să își maximizeze experiența. În cel mai recent videoclip, Polderman a împărtășit un truc prin care oamenii pot obține un semnal mai bun atunci când sunt în călătorie.  Metoda esre cât se poate de simplă. Tot ce trebuie trebuie să faceți este să activați și să dezactivați modul avion al dispozitivului.

Citește și: Panică generală la bordul unui avion plin cu pasageri! Un încărcător portabil de telefon mobil a luat foc VIDEO

În interiorul telefoanelor cu sistem de operare iOS, un modem se conectează la rețelele de telefonie mobilă din apropiere pentru a-i oferi un semnal. Dispozitivul face automat verificări intermitente pentru a vedea dacă există o rețea mai bună la care să se conecteze. Lucrul acesta consumă foarte multă energie, de aceea e bine să o faceți doar dacă este cu adevărat nevoie.

„Trageți cu degetul din dreapta sus spre stânga jos pentru a deschide centrul de control. Dacă nu aveți un semnal bun, dați click pe modul avion, iar telefonul va fi forțat să găsească o nouă rețea și să se reseteze. Este posibil să nu vedeți o schimbare dacă stați acasă. Funcționează atunci când călătorești de la un imobil la altul”, a explicat Polderman.

Citește și: Un român s-a trezit cu o factură de 20.000 la telefon: ”Serviciile mi-au fost suspendate. Am vorbit de nenumărate ori cu diferiți angajați, iar de fiecare data aud alta procedură”

Cum încarci un telefon fără să îi deteriorezi bateria

Dacă telefonul se încălzește sau se răcește prea mult, bateria va avea de suferit. Ea devine suprasolicitată și, astfel, i se scurtează durata de viață. Nu e indicat să lăsați telefonul în mașină sau afară prea multă vreme, indiferent de anotimp.

Un alt lucru de evitat ar fi încărcarea rapidă. Chiar dacă, da, te poate scoate din multe încurcături, mai ales atunci când ești pe fugă, e de preferat să nu faci asta prea des. Încărcarea rapidă degradează într-un ritm mult mai accelerat bateria telefonului. Cu cât încărcarea se face mai lent, cu atât smartphone-ul va avea o viață mai lungă.

Unele baterii reîncarcabile din trecut rezistau mai mult timp dacă erau golite și încarcate complet, dar noile modele funcționează diferit și capacitatea ideală e cuprinsă între 20% și 90%, cu punctul optim de 50%.