Un român s-a trezit cu o factură de 20.000 la telefon: ”Serviciile mi-au fost suspendate. Am vorbit de nenumărate ori cu diferiți angajați, iar de fiecare data aud alta procedură”

Un român s-a trezit cu o factură uriașă la telefon. Bărbatul a povestit că a fost înștiințat de acestă plată la scurt timp după o călătorie în Japonia, dar că nu își explică cum s-a ajuns la această sumă și disperat le-a cerut oamenilor sfaturi.

12 ian. 2023, 10:13
Un român s-a trezit cu o factură de 20.000 la telefon: ”Serviciile mi-au fost suspendate. Am vorbit de nenumărate ori cu diferiți angajați, iar de fiecare data aud alta procedură”

Un român a aflat că are de plătit o factură uriașă unei companii de telefonie mobilă. Bărbatul a povestit că este obligat să plătească nu mai puțin decât 20.103,85 lei pentru serviciile de telefonie mobilă și internet.

Recent, românul a postat o captură de ecran în care se vede suma uriașă pe care trebuie să o achite și a cerut sfatul internauților pe Reddit.

”Am de plată cât se vede in screenshot. Cum s-a întâmplat: am fost în Japonia acum ceva timp iar la scurt timp după aterizare primesc mesaj cum că am de plata peste 19.000 lei la roaming pentru aproximativ 200/300mb de internet. La întoarcere am făcut reclamație pentru care încă aștept un răspuns (aproape au trecut 30 de zile).

Citește și: Claudia Pătrăşcanu nu vrea să achite factura la curent. Vedeta trebuie să plătească o sumă imensă

Serviciile mi-au fost suspendate de curând. Am vorbit de nenumărate ori cu diferiți angajați, iar de fiecare data aud alta procedura. Unii mi-au spus sa amân plata, alții ca n-am ce să fac și daca se dovedește că e vina mea voi plăti și penalitățile (care până acum s-ar calcula undeva la 2000+ lei/ 20€ pe zi), ultimul angajat mi-a spus ca nu trebuie sa fac nimic până nu primesc răspuns, altul mi-a spus că apare in sistem reclamația și că tot la fel trebuie doar să aștept.

Prima persoana care a analizat situația a spus că pe contul meu limita de 50€ nu e activata/a fost dezactivată iar telefonul meu s-a conectat cumva și le-a făcut consum și că trebuie să plătesc (același angajat care mi-a și făcut reclamația în sistem). Din partea mea nu înțeleg de ce nu s-a oprit la 1/2 miliarde €. Nu îmi amintesc să fi dezactivat nicio limită, singurul mod prin care s-ar fi putut întâmpla acest lucru ar fi în aplicație, pentru că nu am sunat sau dat vreun mesaj de dezactivare.

Citește și: Factură uriașă pentru un consum de zero kWh. Un arădean s-a declarat șocat de situație: „Cum se poate factura ceva în avans?”

În plus, daca aș fi dezactivat acel buton de limitare, mi se pare ireal să nu existe totuși o limita la 200/300€ și să se poată ajunge la 4000€ in câteva zeci de minute. Îmi este imposibil să plătesc așa sumă de bani, poate doar daca îmi vând casa. Iar dacă se aplica și penalitățile de 20€/zi devine un loop în care factura creste continuu iar eu nu voi avea niciodată bani suficienți pentru achitare.

Menționez că nu am primit nimic altceva înafara mesajului cu ești in Japan, iar mai apoi suma de plată. Am mai făcut consum roaming de 200/300€, dar atunci a fost intenționat și a trebuit sa confirm telefonul continuarea utilizării. + de la depunerea reclamației primesc 10+ mesaje când intru in alta țară. Aș fi foarte recunoscător dacă printre voi exista cineva cu experiență în așa ceva care m-ar putea ajuta cu un sfat”, a scris românul.