Cum îţi poţi recupera banii pe rovinietă în cazul în care ai vândut maşina. Care este condiţia principală

În cazul în care proprietarul unei mașini cu rovinieta valabilă vinde vehiculul, acesta poate recupera banii pe rovinietă, se spune într-o nouă inițiativă legislativă depusă de Ministerul Transporturilor.

05 apr. 2019, 06:22
Cum îţi poţi recupera banii pe rovinietă în cazul în care ai vândut maşina. Care este condiţia principală

Această modificare este cuprinsă într-un proiect de Ordin de ministru privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. a tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere, scrie dcnews.ro.

Așadar, în aceast document este prevăzut că proprietarul unei mașini cu rovinietă valabilă, poate solicita Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) returnarea banilor pentru perioada de valabilitate rămasă a rovinietei. 

Citeşte şi Verificare rovinieta: Cum vezi dacă rovinieta mai e valabilă

„În cazul în care pentru acelaşi vehicul se achită tariful de utilizare de două sau mai multe ori pentru perioade de valabilitate ce se suprapun pentru cel puţin o zi, CNAIR – S.A. va returna contravaloarea tarifului, corespunzătoare perioadei de suprapunere, la cererea (…) fostului utilizator, în cazul înstrăinării vehiculului”, se spune în document.

Astfel că: „(…) solicitarea de returnare a sumei, care trebuie să conţină toate informaţiile prevăzute în modelul care se regăseşte pe pagina web a CNAIR – S.A., se transmite acesteia, după expirarea perioadei de valabilitate a rovinietei achitate de acesta, împreună cu o copie de pe documentele care dovedesc înstrăinarea acestuia și o copie de pe documentul care atestă scoaterea din evidența fiscală a vehiculului”, se mai precizează în propunerea legislativă.

La ora actuală, conform legislației în vigoare, pot solicita contravaloarea rovinietelor plătite pentru aceeași mașină și care se suprapun doar utilizatorii, nu și foștii proprietari ai mașinii.