Cum îţi pregăteşti copilul pentru prima zi de grădiniţă. Recomandări ca să-i faci tranziţia mai uşoară

Desprinderea de părinţi este o etapă pe care cei mici o resimt din plin şi, nu de puţine ori, o depăşesc cu multă greutate. Există, însă, câteva trucuri pe care orice părinte ar fi bine să le cunoască pentru a-i face tranziţia mai uşoară celui mic. 

RomaniaTV.net
11 sept. 2020, 20:14
Cum îţi pregăteşti copilul pentru prima zi de grădiniţă. Recomandări ca să-i faci tranziţia mai uşoară

Iată, în cele ce urmează, cinci recomandări de la specialiştii din cadrul grădiniţei Ioanid, pentru a-ţi ajuta micuţul să accepte mai uşor despinderea de familie şi intrarea în colectivitate. 

1. Plimbaţi-vă împreună în jurul grădiniței

Cu câteva zile înainte de începerea grădiniței, vizitați cartierul grădiniței și faceți o plimbare în jurul clădirii pentru ca micuţul să se familiarizeze cu zona.

2. Cumpărați împreună rechizitele școlare

Mergeţi împreună la cumpărături alegând articole care îi plac și pe care va fi mândru să le poarte în prima zi de grădiniță.

Citeşte şi Recomandările Guvernului la început de an şcolar: mască obligatorie, distanţă socială şi evitarea mijloacelor de transport în comun

3. Ai grijă ca micuţul să se odihnească suficient

Emoția, anxietatea și schimbarea de la rutina zilnică sunt factori favorizanţi ai lipsei de somn, atât în cazul tău, cât şi în cazul micuţului. Foarte probabil ca micuţul să aibă nevoie de somnul de după-amiază și în weekend! Încercați să evitați somnul după-amiaza târziu sau seara într-o zi de școală dacă sunteți la o grădiniță cu program prelungit. Este mai bine să se bage în pat mai devreme și să doarmă toată noaptea.

4. Faceți pregătirile cu o seară înainte

Încercați să aranjați de seara totul pentru dimineața următoare: scoateți îmbrăcămintea pe care ați stabilit împreună că o va purta și asigurați-vă că pantofii și rucsacul sunt gata de plecare. Încercați să mențineți acest obicei pentru tot anul școlar!

5. Stabiliți în casă un loc unde să își pună lucrurile pentru grădiniță

Când micuţul va ajunge acasă de la grădiniţă, va fi obosit, flămând, nerăbdător să-ţi povestească cum i-a fost ziua. Cel mai probabil, va fi tentat să-şi arunce lucrurile peste tot prin casă. Prin urmare, ar fi bine să stabiliţi o zonă unde să își poată „arunca” pantofii sau rucsacul.