Cum îţi sabotează pilula contraceptivă viaţa sexuală

Pilula contraceptivă este una dintre metodele de prevenirea a sarcinii cel mai des folosite de femei, însă unul dintre marile dezavantaje ale ei este sabotarea vieţii sexuale prin scăderea libidoului.

RomaniaTV.net
25 iun. 2013, 06:43
Cum îţi sabotează pilula contraceptivă viaţa sexuală

Doar citind prospectul oricarui blister de pilule anticonceptionale putem constata ca printre efectele adverse se numara scaderea poftei sexuale la femei. Pilulele impiedica procesul natural al ovulatiei, prin stoparea productiei naturale de hormoni, compensand cu cantitatea de estrogen si progesteron continuta in mica pastila. In lipsa productiei naturale a organismului feminin, pofta de sex scade.

Mai mult, si corpul feminin produce testosteron, dar in cantitati mai mici. Anticonceptionalele scad si productia de testosteron, hormon responsabil la randul lui de apetitul sexual al femeii.

Astfel ca, prin stoparea procesului natural al ovulatiei si prin scaderea productiei de testosteron, pilulele contraceptive actioneaza negativ prin doua cai asupra libidoului.

In cazul femeilor care nu au mai luat anticonceptionale orale, fiind la prima luna de pilule, scaderea apetitului sexual poate fi cu atat mai puternica, ele putand suferi si de stari depresive, de stare emotionala fragila.

Din pacate, prea putini medici ginecologi vorbesc despre acest efect negativ al pilulelor contraceptive atunci cand le prescriu, multora dintre femei ramanandu-le sa afle pe propria piele, dupa perioade triste din punct de vedere sexual, ca anticonceptionalele le saboteaza, practic, viata sexuala.

Continuarea pe Lyla.ro.