Cum l-a afectat pandemia pe Marian Nistor: „Toți artiștii se plâng și pe bună dreptate”

Cum l-a afectat pandemia pe Marian Nistor. Fondatorul legendarei trupe Savoy a ajuns la venerabila vârstă de 78 de ani, însă este la fel de tonic ca la începuturile carierei sale. Artistul, alături de soția lui, Dorina, s-au retras la casa de la țară. Acolo își petrec cea mai mare parte a timpului.

19 ian. 2022, 11:21
Cum l-a afectat pandemia pe Marian Nistor: „Toți artiștii se plâng și pe bună dreptate”
Cum l-a afectat pandemia pe Marian Nistor

Cum l-a afectat pandemia pe Marian Nistor. Artistul recunoaște că nu stă strălucit la capitolul financiar, însă se descurcă, deoarece mai are şi alte activităţi.

Cântăreţul precizează că nu doar situația financiară este problematică, ci și faptul că artiștii nu se mai pot manifesta pe scene, acest lucru afectându-le creativitatea.

Citeşte şi: Pensie umilitoare pentru un artist român. Solistul trupei Savoy trăieşte cu 700 de lei pe lună VIDEO

Cum l-a afectat pandemia pe Marian Nistor

Nu și-a revenit situația nici la noi cu cântările. Toți artiștii se plâng și se plâng pe bună dreptate. Dar mai am și alte posibilități, chiar dacă pensia e mică. Sunt și membru al uniunii Compozitorilor, mă mai descurc.

Dar beleaua e că dacă nu cântăm, ne dispare nervul muzical… Nici nu mai țin minte de când nu am mai cântat, nici de Crăciun sau de Revelion  nu am mai fost chemat să cânt, am stat acasă cu doamna mea.

Oricum, acum când cântăm, suntem atenți. Dacă mergem în locuri aglomerate nu cântam de niciun fel, noi mergem în general la treburi mai restrânse, cu oameni care iubesc muzica de altădată, muzica adevărată. Trebuie să fie și vaccinați și păstram și distanța între noi și invitați.

Nu mai cântăm ca pe vremuri, nu mai intrăm în public, nu ne asumăm riscuri, chiar dacă suntem vaccinați. Te poți îmbolnăvi și vaccinat, așa că zicem că paza bună păzește primejdia rea.

Creșterea facturilor nu mă afectează, au venit normal. Noi am rămas pe vechiul contract și bine am făcut. Nu mă interesează creșterile astea, fiecare cum își așterne așa doarme. Nu sunt egoist, sunt doar rațional”, a declarat Marian Nistor, pentru Fanatik.ro.

Chiar dacă a întâmpinat probleme financiare, nu s-a gândit niciodată să îşi vândă piesele.

Acum lucrez la albume… Am pregătite 274 de piese, dar nu apuc eu să le înregistrez, le-am făcut de anul trecut până acum. Nu le vând, nu am vândut în viața mea o piesă. Că am dat să cânte o piesă și să îmi zică numele, da! Dacă se simte, pecuniar, cu mare drag… Dar în rest, nu, nu vând…

Facem drumuri de la țară la București. Stăm acolo mai mult, lucrăm de acolo și nu avem nicio treabă cu acest COVID. E curtea mare, stăm acolo, ne protejăm.”,a mai explicat Marian Nistor pentru sursa menţionată mai sus.


loading...
Partenerii noștri