Cum l-a cenzurat Evenimentul Zilei pe Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu s-a supărat pe Evenimentul Zilei şi acuză publicaţia, într-un editorial intitulat "ADIO, EvZ" de "partizanat politic, în afara regulilor gazetăriei, dar şi de crispare prostească". Motivul: solicitat fiind să-şi exprime opinia cu privire la o remarcă a lui Crin Antonescu, CTP a spus că liderul PNL "exersează genul de batjocură agresivă, faţă de presa care nu-i convine, pe care îl practică în mod constant Traian Băsescu". Comentariul său nu a fost pe placul celor de la Evz şi nu a mai fost publicat.

RomaniaTV.net
03 mai 2012, 15:07
Cum l-a cenzurat Evenimentul Zilei pe Cristian Tudor Popescu

Mirarea ironică a lui Crin Antonescu, care l-a întrebat miercuri pe un reporter de la Evenimentul Zilei dacă acest ziar mai apare pe piaţă, i-a făcut pe redactorii acestei publicaţii să solicite opiniile unor oameni marcanţi de pe piaţa media. Printre cei rugaţi să comenteze s-a numărat şi Cristian Tudor Popescu, a cărui opinie nu s-a mai găsit însă în paginile ziarului la publicarea articolului.

CTP a publicat joi într-un editorial apărut pe gandul.info răspunsul lui la afirmaţia lui Crin Antonescu şi a acuzat EVZ de „de partizanat politic, în afara regulilor gazetăriei„.

Mă uit astăzi pe site-ul EvZ şi văd grupate opiniile pe acest subiect ale d-nilor Cristoiu, Tismăneanu, Mihăeş, Guşă, Voinescu etc., lume luminată. Opinia solicitată subsemnatului străluceşte prin lipsă. Nu era convenabilă. Această decizie editorială este nu numai un exemplu de partizanat politic, în afara regulilor gazetăriei, dar şi de crispare prostească: nici prin gând nu mi-a trecut să spun ceva în apărarea d-lui Antonescu, dimpotrivă, dar simplul fapt că-i comparam atitudinea agresivă faţă de presă cu cea a d-lui Băsescu, comparaţie mai mult decât justificată, a dus la trimiterea în neant a declaraţiei mele„, scrie CTP în editorial.

Iată şi declaraţia lui CTP referitoare la remarca lui Antonescu: „Pregătindu-se pentru funcţia de preşedinte al României,  dl. Crin Antonescu exersează genul de batjocură agresivă, faţă de presa care nu-i convine, pe care îl practică în mod constant preşedintele actual, dl. Traian Băsescu„.

Contactat de RTV.NET, redactorul-şef al Evenimentului Zilei, Vlad Macovei, a declarat că nu ştie din ce motive nu a apărut în ziar opinia lui Cristian Tudor Popescu şi a refuzat să comenteze mai mult acest subiect.