Cum l-a jignit Mihai Bendeac pe Alexandru Arșinel, în urmă cu 5 ani: „Meschin, cu mentalitate slinoasă, submediocru!”

Mihai Bendeac nu a uitat de conflictul pe care l-a purtat cu Alexandru Arșinel, decedat joi, 29 septembrie. Umoristul din „noua generație" a fost etichetat drept „un jeg", respectiv „un om de o speță jegoasă" de Alexandru Arșinel, în urmă cu câțiva ani. 

30 sept. 2022, 16:54
Cum l-a jignit Mihai Bendeac pe Alexandru Arșinel, în urmă cu 5 ani: „Meschin, cu mentalitate slinoasă, submediocru!”

În 2017, Mihai Bendeac a vorbit laudativ la adresa Stelei Popescu, dar nu a ezitat să-și exprime disprețul față de Alexandru Arșinel, pe care l-a considerat un actor submediocru, cu un caracter de o calitate îndoielnică.

Vorbele lui Mihai Bendeac au provocat o reacție extrem de agresivă, din partea lui Alexandru Arșinel, la acea vreme.

Fostul director de la Teatrul „Constantin Tănase” l-a numit „jeg” pe actorul care i-a parodiat de-a lungul timpului pe Gigi Becali, Victor Pițurcă și Perversul de pe Târgu Ocna.

„Nu vreau să intru în polemică cu acest jeg. Nu mă interesează. Un om de o speţă jegoasă! Sunt persoane ca îşi doresc să iasă în faţa neapărat. Şi atunci ies… Cu creaţii deosebite, cu apariţii excepţionale, cu momente frumoase sau cu asemenea jeguri. Vor să iasă neapărat în faţă atacând artişti iubiţi de oameni, galonaţi, decoraţi, apreciaţi de milioane de oameni de-a lungul atâtor ani. Nu mă doare. Mă surprinde.

Şi cred că astfel de oameni nu sunt sănătoşi la cap şi nici nu arată a fi oameni sănătoşi. Nu voi intra în conflict cu asemenea persoane. Îi consider, repet, nişte jeguri. Consider că numai jegurile se preocupă cu treaba asta, cu conflictul dintre artişti. Mă refer la acei artişti care lansează asemenea lucruri.

Nu există conflicte între generaţii. Nici eu când am intrat în teatru n-am declanşat un conflict. Nici alţii pe care eu i-am băgat în teatru n-au declanţat un conflict”, a reacționat Alexandru Arșinel.

Mihai Bendeac l-a criticat agresiv pe Alexandru Arșinel, în repetate rânduri.

„Stela Popescu este al treilea artist de revistă al României, după Mircea Crișan și Constantin Tănase. Lăsând la o parte faptul că o jumătate din carieră a ales să o petreacă alături de un submediocru fiert pe bani, o invit să aleagă pe ‘oricine’ de pe stradă care să joace în teatru Richard al III-lea și, în TV, să scrie/joace/realizeze 1.200 de momente dintre care îmi permit să spun că, bă, p..a mea, măcar 30% chiar OK.:) Respect etern, Doamna Stela!”, a declarat Bendeac.

 

Alexandru Arșinel, acuzat că are „o mentalitate slinoasă”

 

Mai mult, cu altă ocazie, actorul a redactat o scrisoare publică în care l-a făcut praf pe seniorul de la Teatrul de Revistă, de pe Calea Victoriei.

„De peste 20 de ani, tinerii artiști din România au fost nevoiti sa suporte mentalitatea slinoasa a acelor romani care, manipulati, l-au luat pe ”nu o sa mai avem artisti precum X, Y, Z” in brate, negand incercarea de afirmare a oricarui tanar. De peste 20 de ani, artistii ”batrani” au fost de doua feluri. Cei care au lucrat cu tinerii si i-au ajutat si cei al caror caracter meschin si scarbos i-a facut sa devina aspiratoare de bani.

De peste 20 de ani, artisti precum domnul Arsinel se folosesc de notorietatea dobandita pe vremea cand programul Tv era de 2 ore si nu aparea oricine acolo, pentru a se catara cu voracitate pe imaginea de ”monument”, ”titan”, ”Monstru sacru”, cu nerusinare si lipsa de respect fata de public. Atitudinea lor sfidatoare, de ”Dumnezei” ai scenei nu se pupa cu susele penibile la care iau parte.
De cate ori ii vad, am impresia ca pe sub costum poarta, in permanenta, o borseta. Poate-poate mai pica ceva (…)

Nu, domnule Arsinel! Dumneata nu meritai acest rinichi! Mai ales ca era un ”01”! Dumneata ai furat dreptul altcuiva la viata! Nu-l meritai macar pentru ca, impreuna cu acolitii dumitale, ai capusat Teatrul Tanase care a ajuns, din punct de vedere artistic, o susa ordinara care sa va permita sa va umpleti de bani.

Va invit sa va luati rinichiul si sa va dati jos labele de pe Teatrul Tanase! Sunt atatia tineri care nu au unde sa joace si care inteleg ce inseamna un show de varietati in 2013! Iertati-mi impertinenta, domnule Arsinel. Dar m-am saturat sa ma faceti cu ou si cu otet de cate ori vi se nazare in ultimii ani. Am rabdat zoaiele cu care m-ati umplut si reactia oamenilor care mai aveau putin si ma bateau cu biciul in piata publica fiindca imi permiteam sa-mi exprim parerea despre ”zeii” artei romanesti…

(…) Iar noi, tinerii, cei pe care-i injurati de cate ori aveti ocazia, nu suntem si nu vrem sa fim ”bunuri nationale”. Nu ne bagam in fata ca sa avem o sansa in plus in fata mortii. Nu ucidem sufletul unor copii care asteapta de ani de zile un rinichi sau o inima si care mor sub ochii parintilor. Avem decenta si inima.

As vrea sa inchei spunand ”cu respect”, dar mi l-am pierdut. Il declar NUL”, a scris Mihai Bendeac pe Facebook in urma cu vreo 4 ani..”, „a tunat” actorul din „noua generație”.

După moartea lui Alexandru Arșinel, Mihai Bendeac a postat un mesaj destul de fad (vezi AICI reacția).