Cum le-a spus Gică Popescu celor trei copii că urmează să meargă la închisoare: „Am izbucnit toți în plâns”

Gică Popescu a rememorat unul dintre cele mai grele momente din viața sa, discuția cu cei trei copii, în care le-a spus că va merge la închisoare. 

15 iul. 2022, 09:41
Cum le-a spus Gică Popescu celor trei copii că urmează să meargă la închisoare: „Am izbucnit toți în plâns”

Fostul mare fotbalist al României a făcut dezvăluirile într-un interviu oferit pentru Gazeta Sporturilor. Momentul de mare tensiune a culminat cu lacrimi, inclusiv din partea fostului căpitan de la FC Barcelona și Galatasaray.

„A fost cel mai greu moment din toată povestea zilei fatidice. Când au venit copiii de la școală. Ei nu aflaseră, s-a dus Marilena, soția lui Gică, să-i ia de la școală. Și când au intrat în casă, era înmormântare, era plin de rude, prieteni, lumea era plânsă. Și s-au speriat. Au crezut că a murit cineva. Atunci i-am luat de mână și i-am dus în cameră.

Ne-am așezat pe pat, i-am luat de mână pe amândoi și am început să le spun: ‘Voi știți că tati aștepta astăzi un verdict’. Nici nu am apucat să continui, că Maria a întrebat: ‘Te duci la închisoare?’. Am răspuns: ‘Da, tată’, și am izbucnit toți 4 în plâns. Ăsta a fost cel mai greu moment”, a povestit Popescu.

 

Cum a trecut Gică Popescu peste perioada în care a fost în spatele gratiilor

 

În plus, fostul mare fundaș a dezvăluit cum a trecut peste perioada în care a fost nevoit să stea în spatele gratiilor. Vizitele periodice ale familiei, la închisoare, i-au mai alinat suferința.

„Din păcate, nu le-am spus niciodată ce aș fi vrut eu să le spun. Pentru că nu vreau să își schimbe gândirea vizavi de o anumită zonă. Am lăsat lucrurile să treacă, ei s-au maturizat enorm în acea perioadă, le-a fost foarte greu.

Îmi aduc aminte că fata mea, în fiecare dimineață când se trezea, își desena o inimă aici, pe deget, lângă ineluș, pentru că îi era dor de mine. Veneau în fiecare lună la mine. A fost o perioadă foarte grea și pentru ei, dar ce nu te omoară te întărește”, a mai dezvăluit Gică Popescu, pentru sursa citată.

Marele sportiv a fost condamnat la 3 ani, o lună și zece zile de închisoare cu executare în dosarul transferurilor, în martie 2014. „Baciul” a primit sentința din partea Curții de Apel București pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani.

Gică Popescu a fost eliberat după ce a ispășit jumătate din pedeapsă.

„La început impactul a fost brutal… Îmi aduc aminte că în primele două zile aveam senzația că plutesc, că visez. Mă culcam seara cu speranța că a doua zi o să mă trezesc în patul de acasă. Am realizat, încet-încet că situația era alta și că acela era adevărul și am încercat să găsesc portițe de a trece timpul”, a mai declarat Gică Popescu, într-un interviu pentru Kanal D, în 2020.