Cum mănâncă palestinienii din Fâşia Gaza puii prăjiţi de la KFC

Locuitorii din Fâşia Gaza pot să comande mâncare de la lanţul de fast-food Kentucky Fried Chicken (KFC), cu condiţia să aibă răbdare şi să aştepte ore bune pentru ca produsele să fie livrate din oraşul egiptean El-Arish, din Sinai.

RomaniaTV.net
16 mai 2013, 18:08
Cum mănâncă palestinienii din Fâşia Gaza puii prăjiţi de la KFC

„Transmitem comanda la restaurantul din El-Arish, apoi o transportăm cu maşina până la coasta egipteană a Rafah„, oraş frontalier între Fâşia Gaza şi Egipt şi unicul acces la teritoriul palestinian necontrolat de Israel, a declarat joi directorul companiei Yamama, Khalil al-Ifranji.

„Apoi cineva transportă mâncarea prin tuneluri (de contrabandă sub zona de frontieră) de cealaltă parte a oraşului Rafah, unde este recuperată şi trimisă la sediul nostru” din oraşul Gaza, un periplu de aproximativ patru ore, a adăugat el.

„Oamenii nu pot călători în mod regulat”, a afirmat el, explicând recurgerea la tuneluri mai degrabă decât la terminalul Rafah, precizând că acest serviciu a fost lansat în urmă cu trei săptămâni la sfatul unor prieteni întorşi din Egipt având produse de la KFC