Cum ne îmbolnăvesc emoţiile negative

Despre legătura dintre psihic şi somatic s-au scris foarte multe. Se cunosc în medicină acele boli numite "psihosomatice", adică boli declanşate şi întreţinute de factorii psihici, dar nu mulţi s-au încumetat să pătrundă şi să înţeleagă procesele de la nivelul subconştientului, acolo unde se formează "germenii" fiecărei boli.

05 iul. 2014, 05:31
Cum ne îmbolnăvesc emoţiile negative

Stresul, ca expresie a unei tensiuni psihice intense, afecteaza, potrivit Asociatiei Americane de Psihologie, mai mult de 45% dintre adulti. Unii reusesc sa descarce aceasta tensiune prin emotii gen: furie, isterie, crize de plans etc. dar si acestea trebuie exprimate moderat, pentru a nu provoca daune in interior, dupa cum vom vedea in continuare. Cei mai multi insa traiesc emotiile negative in mod repetat, ori de cate ori se intalnesc cu persoana sau mediul care are efect stresant asupra lor.

Ce se petrece in interiorul nostru in timpul unei „furtuni emotionale”? La nivel comportamental pot aparea crize de plans sau de ras, incruntare, persoana devine irascibila etc. La nivel fiziologic, inima bate mai repede, stomacul se opreste din digerat, vasele sanguine se contracta, transpiratia se poate intensifica.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro

Citeşte şi Cum poţi să îţi reduci stresul şi să îţi îmbunătăţeşti starea sufletească