Cum ne întărim sistemul imunitar pentru a ne apăra de gripă. Vezi sfatul nutriţionistului

Schimbările bruşte de temperatură şi răcirea vremii pot provoca gripe şi răceli. Ca să ţii bolile departe mai ales în sezonul rece este bine să ştii cum să-ţi întăreşti sistemul imunitar. Medicul nutriţionist Corina Zugravu a prezentat, pentru RTV.NET, câteva metode prin care ne putem apăra de viruşi.

10 oct. 2012, 05:59
Cum ne întărim sistemul imunitar pentru a ne apăra de gripă. Vezi sfatul nutriţionistului

Sistemul imunitar beneficiază din plin de pe urma unei nutriţii adecvate. Dacă consumăm toate principiile nutritive în mod echilibrat şi suficient, există premize ca imunitatea să nu ne lase la greu. Ne pot ajuta acizii graşi polinesaturaţi cu lanţ lung (PUFA), îndeosebi acidul linoleic (un acid omega 6) şi derivaţii săi care se găsesc din plin în uleiurile vegetale, nuci, seminţe„, a declarat pentru ROMÂNIATV.NET nutriţionistul Corina Zugravu.

Medicul recomandă să se consume multe alimente care conţin vitamina C, vitamina E sau acid folic, deoarece acestea ne ajută să ne întărim imunitatea şi să ne apărăm de gripă.

„Anumite vitamine influenţează puternic imunitatea. Toată lumea ştie de vitamina C. Ea poate fi acum regăsită în legume autohtone (ardei, gogoşari, varză, frunze verzi: toate depăşeşc cu mult citiricele!) şi poate fi „păstrată” şi pentru mai târziu, prin intermediul murăturilor sau a legumelor pe care le putem congela. Un rol stimulator imun au însă şi B6, B12, acidul folic, vitamina E, toate regăsite în alimente de origine animală sau vegetală”, a precizat Corina Zugravu.

Un alt lucru important pentru sănătatea noastră este călirea organismul.

„Imunitatea se stimulează şi prin „călirea” organismului, un termen care poate sună învechit, dar care nu şi-a pierdut actualitatea. Asta înseamnă multă activitate în aer liber, expunere la apă rece sau fierbinte, expunere la soare”, a adăugat nutriţionistul.