Cum ne machiem toamna aceasta: Tendinţele sezonului

E adevărat, de cele mai multe ori, make-up-ul prezentat pe podium e mai degrabă fantezist decât aplicabil în viaţa obişnuită a muritoarelor de rând, însă anul acesta celebrul spectacol de modă „New York Fashion Week“ a adus idei pe care le poţi adopta oricând în stilul afişat pe stradă sau la birou. Toamna asta, accentul se pune pe buze pline şi seducătoare, smokey eyes în interpretări elegante, eyeliner în nuanţe metalice şi farduri romantice şi misterioase.

RomaniaTV.net
04 oct. 2013, 20:26
Cum ne machiem toamna aceasta: Tendinţele sezonului

Spre deosebire de machiajul de vară, mai lejer şi aerat, stilul de toamnă e ceva mai formal şi necesită mai multă atenţie pentru definirea trăsăturilor care ne pun în valoare chipul. Asta deoarece, în sezonul estival, bronzul – fie că e natural sau vine la sticluţa – are fantasticul avantaj de a ne ascunde imperfecţiunile tenului. Acum e momentul să faci tranziţia către o piele mai deschisă şi să te reobişnuieşti „să lucrezi“ cu nuanţă ta naturală a tenului.

Pregătirea tenului pentru machiaj

Primul pas pe care trebuie să-l faci că să arăţi spectaculos atunci când vine frigul e să-ţi uniformizezi tonul pielii cu ajutorul unui concealer aplicat sub ochi, care să-ţi deschidă faţă. Acesta e important deoarece, pe măsură ce luminozitatea şi temperatura de afară se schimbă, ochii tăi trebuie să arate cât mai luminoşi şi odihniţi. Tehnică pe care e indicat să o foloseşti este cea a triunghiului întors: concealer-ul se aplică sub ochi pe toată lungimea lor, în formă de V.

Odată cu venirea toamnei, fondul de ten capătă o importanţă crucială. În anotimpul rece ai nevoie de un fond de ten hidratant, care să-ţi pregătească pielea pentru vremea uscată. Alege un produs cu proprietăţi calmante şi reparatorii, care să-ţi „şteargă“ urmele lăsate pe chip de distracţia sub soarele de asta vara.

Cât priveşte pudra de faţă, nuanţele bronzante pe care le-ai folosit până acum trebuie înlocuite cu farduri de obraz în culori deschise, care să-ţi confere un aspect proaspăt şi luminos, de parcă tocmai ai revenit de la o plimbare în aerul rece. Ca să obţii acest look, aplică foarte puţin fard roz în partea de sus a pomeţilor şi foloseşte o perie moale pentru a uniformiza culoarea.

Culori de toamnă

1. Buze roşii şi cărnoase
Fie că sunt mate şi sofisticate sau strălucesc elegant sub un strat discret de gloss, buzele roşii şi pline revin în forţă. În noul sezon, artiştii în make-up preferă aspectul „wine-stained“, pentru un look provocator. Tonurile delicate de roz din timpul verii sunt acum înlocuite cu nuanţele senzuale de shiraz şi burgundy, fructe de pădure, cognac şi tonuri de merlot. Toamna e anotimpul ideal pentru culorile îndrăzneţe şi dramatice, aşa că nu te sfii să-ţi accentuezi buzele şi zambetul.

Citeşte mai mult pe sfatulpărinţilor.ro.