Cum ne protejăm părul pe timp de caniculă. Sfaturile unui hairstylist

Pe timp de caniculă, nu doar pielea şi organismul nostru au nevoie de protecţie, ci şi părul, care poate suferi puternic din cauza soarelui şi a temperaturilor ridicate.

26 iul. 2013, 09:05
Cum ne protejăm părul pe timp de caniculă. Sfaturile unui hairstylist

„Este foarte important ca pe timp de vară să îi oferim părului o hidratare mai mult decât necesară. Hidratararea este necesară mai ales în cazul părului ondulat, care are tendinţă de deshidratare. Dacă nu îi oferim o mască, un ulei, o protecţie solară ne vom întoarce din concediul de la mare cu vârfuri despicate şi va trebui să-l tundem”, a declarat hairstylistul Cristi Pascu la România TV.

Citeşte şi Ce spun scalpul şi părul despre sănătatea ta

Hairstylistul recomandă ca, pentru spălat, în timpul verii, să fie folosit un şampon hidratant, o mască puternic hidratantă care se va aplica doar pe vârfului, şi dacă mergem la plajă un spray cu protecţie solară şi un ulei sau un ser pentru vârfuri.

„Chiar dacă părul nu este extrem de aspectuos la plajă dacă îl dăm cu mult ulei pe vârfuri, mai bine să avem acest inconvenient şi să avem un păr sănătos la finalul concendiului, decât să ne bucurăm că arătăm extraordinar de bine, iar când ajungem acasă trebuie să ne mai tundem încă 2-3 centimetri”, explică Cristi Pascu.

De asemenea, în timpul verii este recomandată prinderea părul într-un coc sau coadă uşoară, purtarea unei pălării sau a unei bandane, mai ales că se poartă foarte mult accesoriile de păr.

Hairstylistul le sfătuieşte pe femeile care vor să aibă un păr frumos să aibă grijă la vârfurile despicate.

„Vara nu trebuie să ne tundem mai des vara sau mai rar. Este foarte important să tundem cam 2 milimetri întotdeauna din vârfuri pentru a nu-i permite părului să se despice. Dacă lasăm părul să se despice la vârfuri puţin şi nu îl tundem, acele despicături nu fac decât să urce spre rădăcină şi în loc să tunzi acum 2 milimetri o să tunzi peste câteva luni 3 centimetri”, afirmă Cristi Pascu.

Citeşte şi Reguli de aur pentru o îngrijire corectă a părului vopsit