Cum obții o supă de pui delicioasă. Ingredientele care schimbă tot gustul

Supele se numără printre cele mai îndrăgite mâncăruri atât în sezonul rece, cât și în cel cald. Sunt bogate în vitamine, minerale și proteine. Totuși, există unele greșeli care pot schimba gustul supei. Gospodinele trebuie să țină cont de ingredientele fololsite, care fac o supă de pui delicioasă.

14 apr. 2024, 10:39
Cum obții o supă de pui delicioasă. Ingredientele care schimbă tot gustul

Un bol de supă de pui fierbinte, de pui, întărește sistemul imunitar, iar digestia se realizează mult mai ușor. Cu toate că pare simplu de preparat, gospodinele trebuie să aibă în vedere unele greșeli care pot schimba gustul supei.

Cum obții o supă de pui delicioasă și ce ingrediente trebuie să eviți

Una dintre cele mai întâlnite greșeli este reprezentată de adăugarea unor tăiței din comerț.

Aceștia pot strica mai mult gustul, decât să-l îmbunătățească. Totuși, tăițeii din comerț pot fi înlocuiți cu tăiței de casă. Pentru realizarea acestora vei avea nevoie de câteva gălbenușuri, făină și sare. Aluatul obținut se frământă și se taie în fâșii subțiri. Se lasă la uscat și se pun în supă sau ciorbă. Este recomadat ca aceștia să fie adăugați cu 3 minute înainte să oprești focul.

O altă greșeală care schimbă gustul supei este puiul cumpărat din comerț. Pentru obținerea unei supe delicioase este nevoie de pui organic, de la țară. Însă, carnea trebuie gătită mai mult și este indicat să fie lăsată la foc mic pentru mai mult timp.

În plus, borșul la plic instant strică gustul supei. El poate fi înlocuit cu borș la sticlă, făcut din tărâțe, zeamă de lămâie sau oțet, dacă faci ciorbă rădăuțeană sau de burtă.

Citește și: Gabriela Cristea, luată la mișto de fani după i-a făcut o surpriză lui Tavi Clonda: „El ce cauta acasă? Nu era la serviciu?

Rețetă supă de pui

– între 1 si 1.5 kg de pui crescut lent

– o ceapă

– un mocov

– un păstârnac sau o rădăcină de pătrunjel

– o bucată de rădăcină de țelină

– o linguriță rasă de sare

Citește și: Cum faci cele mai bune găluște de post. Secretul inedit, care le face delicioase

Mod de preparare

Se fierb bucățile de carne cu legumele, se adaugă ceapa, țelina, o bucată de păstârnac și o rădăcină de pătrunjel. Ulterior, se adaugă apa, o linguriță de sare și, se fierbe totul timp de 45 de minute, cel mult o oră. Spuma trebuie îndepărtată atunci când se formează. Apoi, se scot legumele și se dau deoparte, iar supa se strecoară.  Se taie legumele, se pune oala cu supa pe foc și se adugă legumele când dă în fiert. Se lasă să fiarbă până când sunt moi. După acest moment se pun și tăițeii, o mână la 2 litri de lichid. Apoi, adăugăm carnea, roșiile și borsul fiert în prealabil. Ingredientele acide se pun mereu ultimele. Punem sare după gust și după ce stingem focul, presărăm pătrunjel verde tocat.