Cum păstrezi cireșele proaspete pentru mai mult timp. Portofelul îți va mulțumi dacă vei folosi acest truc

Acest truc îți va fi de folos dacă vrei să păstrezi cireșele proaspete și delicioase pentru mai mult timp, mai ales acum când sunt destul de scumpe.

02 iun. 2023, 21:58
Cum păstrezi cireșele proaspete pentru mai mult timp. Portofelul îți va mulțumi dacă vei folosi acest truc
Cum păstrezi cireșele proaspete pentru mai mult timp

Cum să păstrezi cireșele proaspete mai mult timp. Dacă ne gândim la prețul acestor fructe delicioase, mai ales la început de sezon, trucul acesta vă va salva foarte mulți bani și te vei bucura de ele pentru o perioadă mai îndelungată.

Citește și: Câte cireșe trebuie să consumi zilnic fără să îți pui în pericol sănătatea. Nutriționiștii aruncă bomba

Ingredientul secret este bicarbonatul de sodiu, care, se pare că nu este de folos doar la curățenie sau la scoaterea petelor, ci și pentru a face economie. Tot ce trebuie să faceți este să spălați bine cireșele sub un jet de apă rece, până când pe ele nu mai sunt impurități sau reziduuri.

Într-un castron, amestecați o lingură de bicarbonat de sodiu și patru căni de apă rece și amestecați până când bicarbonatul de dizolvă complet. Amestecul se toarnă peste cireșele spălate, asigurându-vă că toate fructele sunt complet acoperite. Trebuie să le lăsați în apa cu bicarbonat timp de 10 minute.

Citește și: VIDEO viral: Un român cumpără 7 cireşe cu 5 lei din cauza preţului exorbitant

După ce timpul a trecut, scoateți cireșele din amestec și spălați-le foarte bine cu apă curată. După aceea, usucă-le foarte bine cu prosoape de hârtie, pentru a scăpa de umezeală. Apoi, pune-le într-un vas închis ermetic sau acoperă-le cu o folie de plastic și pune-le la firgider. Acest truc cireșele să rămână proaspete pentru mai multe zile. Totodată, vor rămâne la fel de gustoase ca atunci când le-ai cumpărat.