Cum poate consuma frigiderul mai puţin curent, deşi este în priză nonstop

Cum poate consuma frigiderul mai puţin curent, deşi este în priză nonstop. Camera cu cel mai mare consum de energie electrică este bucătăria. Cuptorul, frigiderul, plita electrică și mașina de spălat vase reprezintă aproximativ 30% din totalul facturii tale la energie.

24 sept. 2022, 12:30
Cum poate consuma frigiderul mai puţin curent, deşi este în priză nonstop
Cum poate consuma frigiderul mai puţin curent

Cum poate consuma frigiderul mai puţin curent. Românii caută tot felul de soluţii pentru a reduce consumul de energie electrică, după ce unii au primit facturi uriaşe. Poți însă reduce consumul frigiderului, cel mai mare consumator, chiar dacă este conectat în permanență la priză.

Citeşte şi: Pune un dop de plută în frigider şi lasă-l acolo peste weekend. Trucul care îţi salvează banii şi sănătatea

Cum poate consuma frigiderul mai puţin curent

Frigiderul este aparatul care consumă cea mai mare energie acasă, pentru că stă în priză 24 de ore pe zi. De unul singur, acesta preia 18% din costul energiei electrice, lucru care își poate crește semnificativ factura de energie electrică.

Pentru ca această cheltuială să fie redusă, în primul rând, frigiderul trebuie să fie menținut la temperaturi potrivite, ceea ce înseamnă aproximativ 6 ºC în frigider și aproximativ -18 ºC în congelator. Pentru fiecare grad suplimentar în care scădem temperatura frigiderului, consumul de energie va crește cu 5%.

În ceea ce privește congelatorul, acesta nu trebuie lăsat să se transforme într-un aisberg: un strat de gheață de doar cinci milimetri reduce eficiența aparatului și îl face să consume mai multă energie pentru a răci același lucru.

Înlocuirea unui frigider vechi de 15 ani sau mai mult cu un altul cu etichetă A+++ îți poate scădea factura considerabil. De asemenea, pentru a profita de temperatură fără a ridica costurile, poți reduce dimensiunea frigiderului.

Plasarea frigiderului departe de zonele fierbinți, cum ar fi cuptorul sau un loc însorit, poate reduce consumul de energie cu până la 15%. Între spatele frigiderului și perete, trebuie lăsată o distanță de cinci centimetri pentru ca aerisirea aparatului să poată avea loc, potrivit Playtech.ro.