Cum pot fi despăgubiţi proprietarii maşinilor avariate de căderea accidentală a copacilor îngheţaţi sau a blocurilor de gheaţă

Proprietarii autovehiculelor avariate de căderea accidentală a copacilor îngheţaţi sau a blocurilor de gheaţă pot apela la asigurarea lor CASCO, pentru a fi despăgubiţi de companiile de asigurări, aceste poliţe acoperind de regulă daunele produse de astfel de riscuri, informează luni Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

28 ian. 2019, 15:09
Cum pot fi despăgubiţi proprietarii maşinilor avariate de căderea accidentală a copacilor îngheţaţi sau a blocurilor de gheaţă

‘Numai în Bucureşti, în ultimele trei zile, câteva sute de maşini au fost avariate de căderea crengilor copacilor îngheţaţi, a copacilor în întregime sau a blocurilor de gheaţă. În aceste situaţii, poliţa CASCO îşi poate demonstra încă o dată utilitatea, acoperind cheltuielile cu daunele aferente”, au declarat reprezentanţii UNSAR.

În plus, asiguraţii care au ales şi opţiunea de asistenţă rutieră în poliţa lor CASCO au posibilitatea de a o utiliza în cazul în care autovehiculul a fost grav avariat de căderea unui copac sau a gheţii şi nu mai este deplasabil.

De regulă, poliţele CASCO pentru autovehicule acoperă riscurile de incendiu, trăsnet, explozie, furt, evenimente naturale, evenimente socio-politice şi acte de vandalism, căderea de corpuri pe autovehicul, avarii produse în accidente rutiere prin coliziune cu alt autovehicul şi avarii accidentale produse exclusiv autovehiculului – însă pachetele de riscuri asigurate pot să difere de la o companie de asigurări la alta.

Suplimentar, o astfel de asigurare mai poate acoperi pierderea sau furtul cheilor, accidentarea persoanelor transportate şi serviciul de asistenţă rutieră, în funcţie de produsul achiziţionat de client.

Conform UNSAR, în primele 9 luni ale anului 2018, primele brute subscrise pe segmentul CASCO au depăşit 1,52 miliarde de lei, faţă de 1,39 miliarde de lei în aceeaşi perioadă a anului anterior, fapt ce indică aprecierea de care se bucură acest produs în rândul clienţilor.

Înfiinţată în 1994, UNSAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 20 de companii de profil. Acestea deţin o pondere de peste 80% din piaţa locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea şi reprezentarea intereselor asigurătorilor şi reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activităţii de asigurări în România şi promovarea dezvoltării cât mai durabile a industriei de profil pe plan intern şi internaţional. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al federaţiei asigurătorilor şi reasigurătorilor europeni – Insurance Europe.

Citeşte şi Primarul Sectorului 6 spune cine plăteşte maşinile avariate de arborii căzuţi

 

loading...
Partenerii noștri