Primarul Sectorului 6 spune cine plăteşte maşinile avariate de arborii căzuţi

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a afirmat că proprietarii maşinilor avariate de arborii marcaţi şi netoaletaţi care au căzut ca urmare a depunerii gheţii pot fi despăgubiţi de administraţia locală dacă se vor adresa instanţelor de judecată.

RomaniaTV.net
28 ian. 2019, 14:30
Primarul Sectorului 6 spune cine plăteşte maşinile avariate de arborii căzuţi

„Ploaia îngheţată este un fenomen meteorologic rar întâlnit. Eu, cel puţin, nu am mai întâlnit o cantitate de gheaţă atât de mare depusă pe arbori. Peste 90% din arborii care s-au rupt erau arbori tineri, nu aveau probleme şi nu aveam obligaţia să-i toaletăm. Nici nu puteam să facem acest lucru. Pentru astfel de situaţii, cei care au avarii trebuie să se adreseze companiilor de asigurare. Pentru situaţia în care aveam arbori marcaţi cu un X roşu şi nu s-a făcut intervenţia, dânşii ne pot da în judecată şi pot cere despăgubiri”, a spus luni primarul Gabriel Mutu.

El a explicat că Primăria încearcă de ceva timp să semneze un contract cu o firmă de asigurare pentru situaţii de acest gen.

„Din păcate, nu vor să facă acest lucru. Contractul nu este predicitibil, nu ştiu exact câte maşini pot fi avariate, nu pot evalua corect care este prima de asigurare şi nu vor să semneze contractul de asigurare cu noi. Vom mai încerca. Intenţia există din partea noastră”, a adăugat primarul.

El a menţionat că în noaptea sâmbătă spre duminică în sectorul 6 au fost mai mult de 1.000 de arbori căzuţi, iar până în prezent au fost depuse aproximativ 25 de sesizări la primărie pentru maşinile avariate de copaci.

„Am făcut nişte poze. La o ramură de 1 cm grosime, gheaţa depusă pe ramură este de 4 cm. Cantitatea de gheaţă depusă pe arbori este uriaşă. Şi arborii care au rămas în picioare cu greu îşi vor reveni după ce se va topi gheaţa. Este un fenomen care nu s-a mai întâmplat”, a mai spus Gabriel Mutu. 


loading...