Cum poţi câştiga între 65 şi 400 de lei cu un simplu telefon. Banii se dau de la Guvern

Publicat: Joi, 05 Iulie 2018 19:46 // Actualizat: Joi, 05 Iulie 2018 19:46 // Sursa: romaniatv.net

Stimulente financiare între 65 de lei şi 400 de lei pentru cei care alertează ANSVSA privind cazuri de porci mistreţi morţi din cauza pestei porcine sau bolnavi de acest virus.

„A fost luată decizia pentru acordarea de stimulente financiare pentru notificări în cazuri de porci mistreţi morţi şi pentru participarea vânătorilor la vânătoarea selectivă. Au fost instituite măsuri suplimentare de control pentru animale sălbatice, porci mistreţi din zonele în care există focare de pestă porcină", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, la finalul şedinţei de Guvern.

Astfel, vânătorii, gestionarii fondului cinegetic şi persoanele implicate în managementul silvic sau al faunei primesc un stimulent financiar în valoare de 225 de lei pe animal pentru porcii mistreţi găsiţi morţi, bolnavi sau pentru cei împuşcaţi în vederea stabilirii diagnosticului.

De asemenea, pentru fiecare porc mistreţ mascul vânat în zona de mare risc de la care există probe că sunt infectaţi, vânătorii primesc 65 de lei, în timp ce pentru femelă primesc 400 de lei.

Se mai acordă 65 de lei oricărei persoane care alertează ANSVSA că a găsit porci domestici cu semne clare de infestare în zona adiacentă drumurilor publice sau pe raza teritorială a localităţilor.

Banii se acordă doar în cazul confirmării virusului în laboratoare. "Toate aceste sume sunt acordate în baza deciziilor grant al Comisiei Europene, se acordă din bugetul ANSVSA, dar sunt sume care se rambursează în proporţie de 75 la sută de către Comisia Europeană", a precizat Nelu Barbu.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ANSVSA pesta porcina peşte porci mistreţi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8406
RON
09 Jul
noapte 14 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H