Cum poţi circula gratis cu metroul. Anunţul făcut de Metrorex

Metrorex anunţă că cei care vor recicla pet-uri, sticle sau doze de aluminiu vor primi gratuit o cartelă de metrou. Totul face parte din campania "PET=BILET" lansată de Metrorex în parteneriat cu Eco Synergy şi Rematholding.

29 iul. 2021, 17:47
Cum poţi circula gratis cu metroul. Anunţul făcut de Metrorex
Cum poţi circula gratis cu metroul. Anunţul făcut de Metrorex

Cum poţi circula gratis cu metroul. Metrorex informează că participanţii la campania „PET=BILET”, lansată în parteneriat cu Eco Synergy şi Rematholding, vor primi o cartelă de metrou cu o călătorie în schimbul donării a cinci deşeuri, care pot fi PET-uri, sticle sau doze de aluminiu.

Cum poţi circula gratis cu metroul

„Metrorex, în parteneriat cu Eco Synergy şi Rematholding, lansează ‘PET=BILET’, campania premieră ce are ca scop atât încurajarea colectării şi reciclării deşeurilor, cât şi creşterea interesului cetăţenilor pentru călătoria cu metroul – transport ecologic, nepoluant. Metrorex încurajează programele ce au ca scop protecţia mediului, aliniindu-se astfel politicilor naţionale şi internaţionale ecologiste. Prin această campanie se doreşte sensibilizarea opiniei publice şi creşterea gradului de conştientizare cu privire la importanţa protejării mediului înconjurător”, precizează compania într-un comunicat de presă.

Campania se desfăşoară în perioada 2-20 august, în staţiile de metrou Dimitrie Leonida şi Pipera (intrarea principală) la standul partenerilor Metrorex. Călătorii vor oferi 5 deşeuri (PET-uri, sticle sau doze de aluminiu), iar în schimb vor primi o cartelă de metrou cu o călătorie.

„Astfel de campanii sunt necesare pentru schimbarea comportamentului cetăţenilor cu privire la păstrarea mediului înconjurător curat şi nepoluat, dar şi pentru promovarea beneficiilor utilizării transportului subteran ca mijloc de transport ecologic. Astfel că, prin aceste tipuri de acţiuni, societatea noastră doreşte să se implice activ în formarea unor comportamente responsabile din punct de vedere ecologic”, a declarat Ştefan Paraschiv, directorul general al Metrorex.

Citeşte şi Metrorex ar putea intra în insolvenţă. Acuzaţiile fostului ministru Răzvan Cuc. „Drulă vrea să atârne de gard metroul bucureștean”

Scumpiri la biletele de metrou şi STB. Preţurile pentru călătoriile cu autobuze, tramvaie şi metrou se modifică de la 1 august

Primăria Capitalei a anunţat noi oferte pentru biletele la transportul public. Astfel, la 1 august cresc preţurile călătoriilor cu metroul, dar şi la STB. Iată noile preţuri:

● O călătorie cu metroul sau transportul în comun terestru va costa 3 lei, iar un bilet comun STB / Metrorex va fi 5 lei.

● Pentru suma de 5 lei, un călător va beneficia de o călătorie cu metroul și 90 de minute în transportul în comun terestru.

● Un abonament de 24 de ore va costa 8 lei, iar abonamentul comun STB / Metrorex pentru 24 de ore va fi 14 lei.

● Noutatea la abonamentele de 24 și 72 de ore este că acestea vor fi chiar 24 de ore de la momentul emiterii. Se elimină noțiunea de abonament „de zi” care, cumpărat la ora 18:00, de pildă, era valabil doar 6 ore din acea „zi”.

● Ambele societăți introduc și opțiuni favorabile pentru companiile care doresc să își susțină angajații să folosească transportul în comun.

● Vor exista abonamente de o lună, 6 luni și 12 luni. Prețurile lor vor fi de 80 de lei separat pentru fiecare dintre rețele (140 de lei în comun STB / Metrorex), 400 de lei (700 de lei în comun STB / Metrorex), respectiv 700 de lei (1200 de lei în comun STB / Metrorex).

● Ambele companii oferă posibilitatea de recuperare a abonamentelor nominale în caz de pierdere. Titularii se pot prezenta cu actul de identitate, iar abonamentele vor fi emise din nou pe numele acestora.

Citeşte şi Angajaţii de la metrou rămân cu creşterea salarială de 18%. Instanţa a respins cererea Metrorex de suspendare a contractului colectiv de muncă