Cum poți curăța fierul de călcat de arsură. Soluțiile cele mai eficiente și la îndemâna oricui

Cum poți curăța fierul de călcat de arsură. Unele țesături pot afecta dispozitivul, însă, dacă este curățat foarte bine, arsura poate dispărea. Mai jos, îți prezentăm cele mai eficiente soluții și la îndemâna oricum.

16 apr. 2024, 21:04
Cum poți curăța fierul de călcat de arsură. Soluțiile cele mai eficiente și la îndemâna oricui
Cum poți curăța fierul de călcat de arsură

Cum poți curăța fierul de călcat de arsură. Este important ca atunci când faceți asta, fierul trebuie să fie scos din priză și lăsat la răcit. Primul pas pentru a începe curățarea fierului de călcat este reprezentat de curățarea rezidurilor acumulate din orificiile de abur, prin intermediul unei scobitori sau a unei periuțe de dinți. Este important ca în acest proces să nu folosiți niciun metal pentru curățarea fierului de călcat.

Citește și: Trucul simplu care îţi face hainele pufoase şi parfumate. Ai nevoie de fierul de călcat şi un ingredient nebănuit

Cum poți curăța fierul de călcat de arsură

În cazul în care fierul de călcat este ars puteți folosi sare și un ziar. Pentru această soluție trebuie să puneți fierul de călcat pe o setare caldă, fără abur, după care puneți ziarul pe o suprafață netedă, după care puneți un strat subțire de sare. După ce s-a încălzit fierul de călcat, trebuie să frecați fierul de călcat de sare, în cerc, timp de un minut, iar procesul se repetă până arată ca nou.

O altă soluție care să vă ajute cu arsurile fierului de călcat este pasta realizată din 2 părți bicarbonat de sodiu la 1 parte apă. Este important ca această soluție să acopere fierul de călcat, dar nu zona orificiilor de ventilație pentru abur. După care puteți freca cu o periuță de dinți și ștergeți excesul cu o cârpă.

Paracetamolul este un alt ingredient de bază pentru curățarea fierului de călcat ars. Trebuie doar să frecați pastila de Paracetamol pe suprafața fierului de călcat, în timp ce acesta este cald. Această tabletă se va dizolva alături de rezidurile de pe fierul de călcat.

Există și situații în care fierul de călcat nu prezintă arsuri, însă are un miros neplăcut sau lasă impurități pe haine, motiv pentru care trebuie să rezolvați problema de la interior, deoarece exteriorul nu are probleme. Pentru a prepara soluția necesară pentru curățarea fierului de călcat avem nevoie de o cană de oțet și două căni de apă.

Aceste două lichide sunt amestecate într-un vas, după care sunt puse în recipientul cu apă al fierului de călcat. După ce soluția cu apă și oțet este în rezervorul cu apă trebuie să pornim fierul de călcat și să îl setăm pe funcția de călcare cu aburi până când soluția este eliminată, potrivit Click.ro.