Cum poţi deveni un părinte mai calm

Unul dintre cei mai mari duşmani ai părinţilor este stresul. Nici nu e de mirare având în vedere vremurile tulburi din prezent: necazuri la job, muncă multă, frici şi anxietăţi cu privire la viitor. La toate acestea se mai adaugă grijile de părinte, cu tot ceea ce implică această „meserie”.

RomaniaTV.net
02 aug. 2012, 05:46
Cum poţi deveni un părinte mai calm

Din păcate, multe dintre grijile cotidiene se răsfrâng asupra modului în care sunt trataţi copiii. Ei nu au nici o vină că vremurile sunt aşa cum sunt, iar cel mai bun exemplu pe care îl pot da părinţii mai departe este cum să-şi păstreze calmul, luciditatea, astfel încât, atunci când vor creşte copiii să ştie cum să-şi gestioneze anxietăţile.

 Aşa că trage aer în piept şi demonstrează-i că ştii ce înseamnă să fii calm. Cu cât eşti tu mai relaxat, cu atât va fi şi copilul tău. Iar acest calm ne va face pe toţi mai fericiţi, mai sănătoşi, mai relaxaţi.

 Iată 5 căi prin care poţi deveni un părinte mai calm:

 1. Ai grijă de tine

Toată lumea ştie cum e: trebuie să ai grijă de copii, de partener, de job, de casă. Dar cine are grijă de tine? Pentru a fi un părinte bun, un partener de viaţă bun, trebuie ca tu să te simţi bine. Fiecare are rolul său în armonia familiei, inclusiv tu. Aşa că fă exerciţii, mănâncă sănătos, bucură-te de un hobby, trage un pui de somn de fiecare dată când ai ocazia, spune şi NU când e cazul fără să te simţi vinovat că ai refuzat pe cineva. Copiii merită nişte părinţi fericiţi şi sănătoşi. Şi cu cât te simţi mai bine, cu atât te vei simţi mai competent, mai încrezător în forţele proprii şi, evident, mai calm şi stăpân pe orice situaţie.

Citeşte mai mult pe Sfatulpărinţilor.ro.