Cum poţi diminua ridurile de pe gât?

Când vine vorba de îngrijirea pielii, trebuie să te concentrezi atât pe față, cât și pe celelalte zone ale corpului. Gâtul este una dintre regiunile ignorate. Însă, șansele de apariție a ridurilor pe gât sunt mai mari, deoarece tegumentul este mai subțire și delicat.

26 mai 2017, 08:57
Cum poţi diminua ridurile de pe gât?

Ridurile pot apărea pe piele din cauza expunerii excesive la radiațiile ultraviolete, alimentației nesănătoase, lipsei de îngrijire sau problemelor genetice. Dar, liniile fine și ridurile pot fi prevenite.

Hidratează zona gâtului

Reducerea producției de colagen din piele poate duce la lăsarea tegumentului. Dar această problemă poate fi prevenită dacă zona este hidratată. Aplicarea unei creme hidratante poate ajuta foarte mult la menținerea umidității în piele. Folosește crema pe față și pe gât atât dimineața, cât și seara.

Folosește produsele potrivite tipului de ten avut

Pentru a combate ridurile de pe gât, este important să folosești produsele potrivite. Există foarte multe creme și loțiuni speciale pentru tratarea ridurilor de pe gât. Aceste produse conțin substanțe nutritive, care previn apariția liniilor fine și ridurilor.

Cremele de gât au o consistență mai grasă în comparație cu cremele de față și sunt mai bogate în ingrediente naturale care pot crește producția de colagen. Prin utilizarea regulată a cremelor de gât, vei estompa în scurt timp ridurile.

Nu uita de protecția solară

Cremele de corp cu protecție solară previn ridurile nedorite de pe gât. 80% dintre femei suferă de riduri pe gât din cauza îmbătrânirii premature a pielii cauzată de supraexpunerea la soare. Prin urmare, trebuie să aplici întotdeauna o cremă sau o loțiune cu protecție solară cu valoarea SPF 20, înainte de a ieși din casă.

Aplică măști naturale

Există măști speciale pentru gât, care previn ridurile. Acestea conțin compuși activi, care încetinesc procesul de îmbătrânire a tegumentului. De asemenea, ca metodă alternativă, îți poți prepara propriile măști din ingrediente naturale, care sunt eficiente pe o durată mai lungă.

Masaj cu ulei de măsline

Uleiul de măsline și cel de nucă de cocos sunt cunoscuți pentru capacitatea de estompare a ridurilor de pe piele. Uleiul aplicat pătrund adânc în tegument, îmbunătățind vizibil sănătatea pielii. Tot ce trebuie să faci este să-ți pui puțin ulei de măsline/nucă de cocos pe degete și să masezi pielea gâtului prin mișcări circulare, blânde.

Cum scapi de bărbia dublă. Exerciții și tratamente pe care le poți face acasa.