Cum poți elimina mirosurile neplăcute din dulapul cu haine. Trucul ieftin care te va scăpa de această problemă

Din cauza umezelii care se acumulează în interior, dar și a faptului că nu sunt aerisite suficient, dulapurile capătă un miros neplăcut. Noi am descoperit un truc genial, foarte ieftin, care te va scăpa de această bătaie de cap.

05 feb. 2023, 07:18
Cum poți elimina mirosurile neplăcute din dulapul cu haine. Trucul ieftin care te va scăpa de această problemă
Cum poți elimina mirosurile neplăcute din dulapul cu haine

Cum poți elimina mirosurile neplăcute din dulapul cu haine. Dacă până acum nu ai reușit să scapi de mirosul neplăcut din dulap, iar hainele tale au fost cuprinse de acesta, problema poate fi rezolvată cu ajutorul bicarbonatului de sodiu.

Citește și Cum să scapi rapid de grăsimea de pe dulapuri. Trucul ieftin care îţi va uşura enorm munca

Cum poți elimina mirosurile neplăcute din dulapul cu haine

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient natural foarte eficient care are proprietăți absorbante și antibacteriene, ce ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute din dulap, spre deosebire de alte produse din comerț pline de chimicale și care nu au un efect pe termen lung.

Dacă te-ai săturat să cheltuiești foarte mulți bani pe tot felul de produse de curățenie care s-au dovedit a fi inutile, folosește cu încredere bicarbonatul de sodiu. Acesta previne apariția petelor de mucegai și împiedică imprimarea mirosului neplăcut în hainele proaspăt spălate.

Tot ce trebuie să faci pentru a-ți păstra dulapul curat și fără niciun miros este să umpli un săculeț de pânză cu bicarbonat de sodiu și să-l așezi într-un colț al șifonierului.

De asemenea, un alt truc care te va scăpa de mirosul neplăcut este să presari bicarbonat în interiorul dulapului și să ștergi apoi cu o cârpă umedă.

Piperul, cea mai eficientă armă împotriva moliilor

Știm cu toții că moliile se înmulțesc vara și apoi se înghesuie prin dulapuri ca să ne distrugă hainele. În doar câteva zile ne invadează hainele preferate de iarnă pe care le distrug cum știu ele mai bine.

Există, desigur, tot felul de soluții speciale cumpărate de la magazin împotriva moliilor, însă ceea ce nu știe toată lumea e că există și un aliment pe care îl avem cu toții în casă care ne scapă de aceste insecte.

Care sunt cele mai eficiente metode care te scapă de molii. Moliile stau în prejma hainelor din lână sau bumbac, chiar și căciuli din blană. E de preferat să spălați bine hainele înainte de a le pune în dulapuri, iar paltoanele să le duceți la curățătorie ca nu cumva să fie infestate cu ouă de molii.

O altă metodă bună ca să vă feriți hainele cât de cât e să faceți curat des în cameră și să aerisiți vara hainele groase unde moliile se înmulțesc cel mai ușor.

Cum spuneam, există un aliment mai eficient decât naftalina. După cum știți de la bunici, naftalina e folosită des de oameni pentru a îndepărta moliile. Are un miros neplăcut care le ține la distanță, însă ea decolorează țesăturile când e pusă direct pe haine.

Tocmai de aceea mult mai eficient este piperul. Da, ați auzit bine, e acel condiment pe care îl folosim la aproape orice mâncare. Și poate să vă scape foarte repede de molii.

Pe lângă piper, dușamnii moliilor sunt și plantele aromatice. Acestea sunt levănțica, rozmarinul și menta. Puneți frunze uscate din aceste plante în săculeți de material subțire și le băgați în șifonier. Aceste mirosuri nu sunt suportate de molii.

Iată mirosurile pe care moliile nu le suportă:

  • usturoi;
  • vetrice;
  • coji de portocală;
  • condimente cu miros intens: cuișoare, piper boabe, scorțișoară;
  • lavandă;
  • frunze și crenguțe de nuci.

Citește și Cum să scapi de arsura de pe tigaie fără să o zgârii. Trucul ieftin care va curăța totul cât ai zice pește