Cum poţi face mişcare la birou

Indiferent de vremea de afară, mișcarea este un must-have al sănătății tale. Profită de mica pauză de la birou pentru a face câteva exerciții.

20 nov. 2017, 07:32
Cum poţi face mişcare la birou

Sala de sport este prea departe de casă? Muncești mult la birou și stai foarte mult timp pe scaun? Nu aștepta ca sedentarismul să își pună amprenta asupra sănătății tale. Profită de fiecare ocazie pentru a te ridica de pe scaun și a face câțiva pași.

Dacă tot stai atât de mult timp pe scaun, ce zici dacă ai profita de această piesă de mobilier tocmai pentru a-ți lucra musculatura? Nu, nu este o glumă, este doar un moment activ dintr-o zi monotonă la birou, de care și tu poți avea parte.

Primul pas încălzirea

În primul rând, începe cu câteva mișcări de încălzire a musculaturii gâtului și a brațelor. Poți să faci aceste mișcări stând pe scaun sau în picioare. Tot ce contează este să te miști, să pui sângele în mișcare și să ajuți musculatura să combată problemele cauzate de statul prea mult timp pe scaun.

Pasul doi, exercițiu cu accesorii

Pentru astăzi am apelat la o minge de fitball și două gantere de 2 kilograme fiecare pentru a le folosi drept accesoriu.

În cazul în care nu ai gantere al îndemână poți apela la două sticle de apă. Cu ocazia aceasta îți vei reaminti că este necesar să consumi și lichide pe parcursul zilei, chiar dacă vremea este mai mult rece decât caldă afară.

Așează-te cu spatele pe mingea de fitball și ținând ganterele în mâna du brațele în lateral și revin-o în poziția inițială a brațelor. Practic este ca și cum ai îmbrățișa pe cineva. Poți observa și în video-ul de mai jos cum au făcut colegii mei.

Lucrează-ți musculatura ajutându-te de scaun

Te-ai gândit vreodată că ai putea face fandări sau genuflexiuni cu ajutorul scaunul pe care îți petreci atât de mult timp?

Lasă scaunul în spatele tău, și întinde piciorul pe scaun astfel încât în momentul în care execuți genuflexiunea să tragi piciorul în același timp cu scaunul. În felul acesta îți vei lucra musculatura picioarelor.

Dacă alegi să lucrezi concomitent și brațele, poți să ții ganterele în mâna și să ridici brațele spre direcția înainte sau lateral.

Un exercițiu complet și extrem de eficient. Poți să jonglezi cu acest exercițiu astfel încât mișcare piciorului să nu fie doar din spate în față ci și în lateral.

Privește-i pe colegii mei cum s-au descurcat în minutele active petrecute astăzi la birou.

Sperăm că acest video te-a motivat să faci și tu mișcare la birou. Până vinerea viitoare ai grijă de sănătatea ta și fii activ cât de mult poți.

Află ce este indicat să mănânci atunci când faci sport AICI