Dieta 30-30-30, noul trend în materie de alimentație. Cu ce se poate înlocui cafeaua de dimineață pentru energie pe toată ziua

Dieta 30-30-30 face furori în mediul online și inovează tot ce se știa despre fitness și alimentație. Acest regim a fost promovat intens, mai ales dacă luăm în seamă și poveștile de succes din viața reală împărtășite pe internet.

16 feb. 2024, 20:47
Dieta 30-30-30, noul trend în materie de alimentație. Cu ce se poate înlocui cafeaua de dimineață pentru energie pe toată ziua
Dieta 30-30-30, noul trend în materie de alimentație. Cu ce se poate înlocui cafeaua de dimineață pentru energie pe toată ziua

Dieta 30-30-30 a fost creată de biologului uman profesionist Gary Brecka, care a și viralizat-o pe TikTok. Aceasta presupune mult mai puține lucruri decât orice altă dietă.

Citește și: Dieta cu lămâi. Scapi de kilogramele în plus foarte ușor. Câte lămâi ar trebui să consumi într-o zi

Dieta 30-30-30, noul trend în materie de alimentație

Creatorul noii diete susține că nici un alt regim nu topește la fel de rapid grăsimea nedorită.

„Există ceva numit 30/30/30. Nu am văzut în viața mea nimic care să înlăture grăsimea de pe o ființă umană mai repede decât acest lucru… există o întreagă carte scrisă de Tim Ferris, numită The 4-Hour Body, care explică întreaga teorie”, a declarat Gary Brecka.

În esență, rutina de dimineață 30/30/30 presupune consumul a 30 de grame de proteine în primele 30 de minute de la trezire. Urmează efectuarea 30 de minute de cardio în regim staționar, astfel încât ritmul cardiac să fie sub 135 bpm.

„Asta înseamnă că atunci când te trezești dimineața, consumi alimente bogate în proteine și faci un antrenament cardio de 30 de minute, la o intensitate constantă, cum ar fi o alergare ușoară, un ritm ușor pe o bicicletă staționară sau un antrenament cardio de dans de intensitate scăzută”, spune și Jonathan Tylicki, director de educație pentru AKT, pentru Eat This, Not That!.

Metoda 30/30/30 cere savurarea unui mic dejun plin de proteine, iar proteinele au fost legate de pierderea în greutate de nenumărate ori, deoarece ne mențin sătui pentru mai mult timp.

„Numărul sugerat (30 de grame de proteine) este doar o cifră de asociat cu alegerile alimentare care sunt bogate în proteine. Nu înseamnă că trebuie să mâncați exact 30 de grame, ci doar să consumați alimente care sunt relativ bogate în proteine”, explică Tylicki.

Acest lucru înseamnă să nu consumăm alimente bogate în carbohidrați, cum ar fi cerealele sau produsele de patiserie, ci să alegem alimente bogate în proteine, cum ar fi ouăle, brânza de vaci, quinoa sau chiar pudra de proteine adăugată la fulgii de ovăz.

În ceea ce privește exercițiile cardio, s-a dovedit științific că sunt benefice pentru pierderea în greutate.

Regula de 30 ajută la punerea în mișcare a organismului încă de la trezire. Metabolismul pus la treabă îmbunătățește starea de spirit, ajută digestia, reduce inflamația și crește nivelul de serotonică și dopamină. Mai mult, îmbunătățește circulația sângelui și distruge rezistența la insulină. Astfel, cine vrea energie de dimineață, dar preferă o ceașcă de cafea, mai bine s-ar reorienta către o „ceașcă” de proteine și câteva minute bune de exerciții fizice.

Citește și: Alimentul banal care accelerază slăbirea, dezvăluit de Mihaela Bilic. „Este esenţial în orice dietă”