Cum poţi fi urmărit doar printr-o monitorizare a consumului de baterie

Noi studii au scos în evidență faptul că un telefon poate fi localizat cu acuratețe monitorizând consumul de baterie al acestuia.

RomaniaTV.net
24 feb. 2015, 13:56
Cum poţi fi urmărit doar printr-o monitorizare a consumului de baterie

Atunci când sunt instalate, aplicațiile cer permisiuni pentru a accesa anumite informații din telefon. Însă există o informație care nu necesită acordul vostru pentru a fi colectată: este vorba despre consumul de baterie al telefonului. Acesta ar putea reprezenta o metodă prin care diferite programe vă pot urmări și pot determina locul unde vă aflați. Pentru moment, însă, ea este eficientă doar în cazul în care sunt luate în considerare mai multe rute măsurate dinainte.

Citeşte şi Cum să repari un smartphone pe care l-ai scăpat în apă

Cercetătorii de la Universitate Stanford alături de cei de la Rafael, o companie israeliană care se ocupă cu dezvoltarea de tehnologii militare, au creat o tehnică denumită PowerSpy care, conform acestora, poate indica poziția unui dispozitiv urmărindu-i consumul de baterie pe parcursul unei anumite perioade.

Conform declarațiilor lui Yan Michalevski, unul dintre cercetătorii Stanford implicați, PowerSpy ar putea fi folosită atât de hackeri pentru a monitoriza diverși indivizi, dar și de către companii interesate de a vă oferi reclame personalizate.

Continuarea pe Playtech.ro.