Cum poți gestiona rapid o criză de anxietate?

Unii oameni se confruntă cu un nivel debilitant de anxietate, care le limitează capacitatea de a trăi o viață sănătoasă și fericită. Oamenii de știință au spus că o cauză a anxietății este și căldura excesivă. Frecvența în creștere a valurilor de căldură poate declanșa suferințe emoționale, care au un impact asupra sănătății mintale a oamenilor.

05 sept. 2022, 09:49
Cum poți gestiona rapid o criză de anxietate?

O altă cauză a anxietății este gândirea negativă. Unii oameni au tendința de a face o adevărată catastrofă când trec prin situații dificile sau când sunt stresați. Ei au prea multe gânduri negative cu privire la o posibilă situație viitoare. Acest lucru este legat de anxietate și poate duce și la alte probleme de sănătate mintală.

Lipsa somnului îi face pe oameni să devină mai anxioși, mai sensibili la lucrurile pe care le consideră stresante sau amenințătoare. Din cauza oboselii, ei pot avea tendința de a se concentra mai mult pe lucurile negative, pe ceea ce le merge rău și de aceea au și o predispoziție de a face dintr-o problemă o adevărată catastrofă.

Conform cercetătorilor, există mai multe modalități de a învinge anxietatea.
Iată câteva dintre acestea:

Practică suspinul fiziologic!

Terapeuții spun despre avantajele suspinului fiziologic în reducerea anxietății. Acest oftat reduce stresul și ajută la echilibrarea nivelurilor de oxigen și dioxid de carbon din corp. Este vorba despre o dublă respirație care te-ar poate ajuta atunci când treci printr-o criză de anxietate sau atac de panică.

Prin suspinul fiziologic (ce implică două inspirații pe nas, urmate de o expirație prelungită) îți reduci anxietatea și stresul.

Acest ceai este un bun remediu pentru anxietate și stres. Se realizează din planta numită busuioc sfânt – care are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.

Ceaiul Tulsi are numeroase beneficii

  • Reglează nivelul de zahăr din sânge
  • Vindecă tulburările de anxietate generalizată, reduce nivelul de cortizol
  • Combate depresia, previne afecțiunile respiratorii
  • Ajută în metabolismul grăsimilor și carbohidraților
  • Menține sănătatea orală, combate respirația urât mirositoare.

Ai anxietate? Încearcă să treci peste asta!

Oamenii își pot reduce nivelul de anxietate în funcție de felul în care fac față la diverse situații și modul cum gestionează lucrurile din viața lor. Asta are un impact direct asupra gradului de anxietate.

Medicii recomandată și anumite tratamente pentru anxietate, mai ales persoanelor care au astfel de tulburări în mod frecvent. Tratamentul variază în funcție de diagnostic și include și consilierea sau terapia cognitiv-comportamentală. Asta înseamnă că pacientul poate vorbi cu un medic psiholog și astfel își poate schimba tiparele de gândire și comportament. Un astfel de tratament ajută în reducerea sentimentelor de frică și anxietate.

Există și medicamente ce pot fi prescrise de medic pentru anxietate, dar recomandat ar fi ca acestea să fie înlocuite cu remedii naturiste.

Cercetătorii au studiat care sunt principalele beneficii ulei de canabis medicinal și au arătat că CBD-ul poate fi util în tratamentul multor boli, în ameliorarea simptomelor de artrită, epilepsie, scleroză multiplă, boala Alzheimer și altele. Ei recomandă acest ulei CBD în cazuri de anxietate și depresie, pentru că este eficient.

Anxietatea este profund inconfortabilă și de aceea oamenii își doresc cu ardoare să scape de ea. Terapeuții spun că cel mai eficient tratament pentru anxietate, este despre a învăța cum să facem față provocărilor din viața noastră, pentru a ne simți confortabil și a rămâne în siguranță. Chiar și atunci când ne simțim anxioși (când avem stări de nervozitate, iritabilitate, dificultăți de somn, slăbiune, dificultăți de concentrare) putem face tot posibilul să schimbăm ceva, să avem grijă de sănătatea noastră.

Terapeuții spun că trebuie să fim conștienți de anxietatea noastră și că încercăm să luptăm cu ea. Asta înseamnă să avem compasiune și grijă față de noi și să facem tot posibilul să înlocuim anxietatea cu o experiență mai complexă, care include și alte sentimente, cum sunt acelea de înțelegere, bucurie, etc. Oamenii au posibilitatea de a alege, de a fi curajoși sau vulnerabili, de a rămâne blocați în anxietate sau de a încerca să o controleze și să iasă din acea stare.