Cum poţi primi un salariu de până la 18.000 de lei pe lună. Trebuie să îndeplineşti anumite condiţii

Câștigul salarial mediu net în România a fost, ăn luna septembrie, de 4.003 lei, conform Institutului Național de Statistică (INS). Există însă joburi de niţă unde salariile sunt mult mia mari, însă există ţi anumite condiții care trebuie îndeplinite.

13 dec. 2022, 09:32
Cum poţi primi un salariu de până la 18.000 de lei pe lună. Trebuie să îndeplineşti anumite condiţii

Cum poţi primi un salariu de până la 18.000 de lei pe lună. Conform eJobs, un pilot câștigă lunar în medie 5.000 de lei net, un controlor de trafic aerian primește 5.500 de lei, în vreme ce un anestezist pleacă acasă cu 5.800 de lei. Comparatorul de salarii funcționează pe baza datelor furnizate de utilizatorii săi. Până în prezent peste 480.000 de specialiști și-au introdus veniturile, scrie Libertatea.

Citeşte şi: Pachet „de ajutoare” oferit românilor de la 1 ianuarie 2023! Lista completă a măsurilor pregătite de Guvern

Raluca Dumitra, șefa de marketing a eJobs România, cea mai mare platformă de recrutare de forță de muncă din țară, susţine că salariile pentru aceste poziții variază în funcție de experiența anterioară a candidatului, de studiile pe care le deține, de regiunea, dar și de compania în care activează.

Citeşte şi: Salariul minim de 3000 de lei, capcană pentru angajaţi şi patroni, mană cerească pentru stat

Astfel, în unele cazuri, câștigurile piloților pot ajunge și la 18.000 de lei pe lună, în funcție de bonusuri și numărul de curse efectuate. Totuși, pentru aceste poziții sunt necesare studii în domeniu. În special în cazul unui anesteziolog, care are nevoie de o formare constantă. Cât despre meseria de pilot, aceasta este una dorită în România, însă nu oricine are acces la ea, având în vedere că studiul în domeniu costă zeci de mii de euro.