Cum poţi să afli dacă ai fost raportat la BIROUL DE CREDIT

Biroul de Credit reprezintă o bază de date către care băncile şi instituţiile financiare nebancare trimit situaţia clienţilor restanţieri (informaţii negative), cât şi situaţia clienţilor care au în derulare împrumuturi pentru care şi-au platit toate ratele la timp (informaţii pozitive).

19 sept. 2014, 07:12
Cum poţi să afli dacă ai fost raportat la BIROUL DE CREDIT

Datele sunt pastrate în baza de date a Biroului de Credit timp de 4 ani de la ultima actualizare. Însa daca aveti o restanta pe care nu ati achitat-o, ea nu va fi automat stearsa dupa 4 ani. Asta deoarece, pâna nu o platiti, ea va fi raportata regulat la Biroul de Credit, iar informatia va fi mereu actualizata, scrie infolegal.ro.

În aceste conditii, chiar daca nu sunt declarate toate creditele care mai sunt în derulare sau cardurile de credit detinute, atunci când se solicita un nou împrumut, ele vor fi descoperite de banca. În conditiile în care bancile va raporteaza pe nedrept sau nu va notifica în termenul prevazut de lege, trebuie sa solicitati bancii în scris sa rectifice informatiile din baza de date a Biroului de Credit.

Citeşte şi Ce se întâmplă dacă nu v-aţi mai plătit ratele la bancă. Cum vă puteţi uşura situaţia

Toate persoanele fizice au dreptul sa solicite gratuit, în fiecare an, un raport cu informatiile despre propria persoana transmise de banci si ceilalti participanti la Biroul de Credit. Ulterior, începând cu cea de-a doua cerere anuala, se plateste o taxa de 6 lei.

Pentru a obţine informaţii despre situaţia dumneavoastră de la Biroul de Credit, trebuie să adresaţi în scris o cerere datată şi semnată, la care sa anexaţi o copie lizibila după actul de identitate (buletin sau carte de identitate) şi, după caz, dovada plăţii serviciului solicitat.

Puteţi trimite această cerere, însoţită de actul de identitate şi daca este cazul de documentul de plată (scanate daca se trimit prin e-mail), la adresa poştală (Adresa: Strada Sfânta Vineri nr.29, sector 3, Bucureşti, România ) sau la adresa de e-mail ([email protected]). 

În cazul în care solicitantul este la a doua cerere în cursul aceluiasi an, el trebuie sa ataseze si o copie dupa documentul de plata a taxei de 6 lei, în contul Biroului de Credit, deschis la BCR.

Citeşte şi Ce se întâmplă dacă nu v-aţi mai plătit ratele la bancă. Cum vă puteţi uşura situaţia