Cum poţi să creşti un copil încrezător în forţele proprii

Cum sa cresti un copil increzator in fortele proprii? Iti doresti un copil vesel, voios, fericit si mai ales, increzator in fortele proprii, nu-i asa? Cum ar fi sa-ti spun ca-l poti ajuta, il poti "modela" astfel inca sa aiba o siguranta de sine fenomenala si sa aiba convingerea ca nimic nu-l poate opri din a obtine ceea ce isi doreste? Ei bine, poti! Cu ajutorul metodei Goulding Sleep Talk, spune Eugen Popa, presedintele Asociatiei Romane de Hipnoza, Trainer si Speaker international.

RomaniaTV.net
24 mai 2018, 07:46
Cum poţi să creşti un copil încrezător în forţele proprii

Ce inseamna si de unde vine conceptul de Goulding Sleep Talk?

Acest concept a fost creat, multi ani in urma, de catre psihoterapeutul Joane Goulding impreuna cu sotul ei, deoarece aveau o fetita care suferea de paralizie. Nu putea vorbi, nu se putea deplasa, nu putea face absolut nimic singura. Pana la varsta de sapte ani, doctorii nu au fost in stare sa le spuna parintilor ce fel de problema are copilul lor. Nu putea inghiti, nu putea vorbi, iar la un moment dat se instalase si un retard. Ambii soti aveau un background in hipnoterapie si au cautat tot felul de metode prin care sa o poata ajuta pe fetita lor, Michelle. Astfel au creat acest program pe care l-au numit Sleep Talk (din engl:”sleep” –somn, „talk”- a vorbi), au creat, practic, o tehnica de a comunica cu subconstientul lui Michelle in timp ce aceasta dormea. Si au vazut ca dupa o anumita perioada au inceput sa aiba primele rezultate.

Michelle a fost „condamnata” de catre medici, in sensul ca, doctorii nu i-au mai dat nicio sansa de a reusi in viata, ci mai degraba au spus ca o sa fie o leguma pe viata, va avea nevoie mereu de cineva care sa aiba grija de ea, nu se va putea intretine, nu va putea face nimic in mod independent. Insa parintii lui Michelle nu au acceptat verdictul medicilor si au creat acest program. Rezultate notabile au inceput sa fie observate abia dupa sase luni de la inceperea utilizarii acestei metode, iar in prezent Michelle are mai bine de cincizeci de ani, este casatorita, la casa ei, are un job, si desi doar partial, dar este functionala! Poate comunica, poate scrie, are un IQ undeva pe la 60. Si toate aceste rezultate au fost atinse gratie metodei Sleep Talk.

In ce consta metoda?

Metoda consta in a-i invata pe parinti sa comunice cu copiii lor in timp ce acestia dorm. Multa lume se intreaba, daca nu cumva astfel iti manipulezi copiii, fara a tine cont sau a intelege ca ei isi manipuleaza oricum copiii prin felul in care le vorbesc, prin hrana pe care le-o dau, prin activitatile pe care le realizeaza cu ei, prin ceea ce le spun tot timpul. Si acestea sunt forme de manipulare, de influentare.

Acest program faciliteaza comunicarea cu subcontientul micutilor in timp ce ei dorm. De ce atunci cand dorm? Fiindca atunci mintea lor constienta este dezactivata si atunci poti comunica direct cu mintea lor subconstienta. Multi oameni au spus „dar eu deja fac acest lucru cu micutul meu”. Sunt convins ca multi parinti vorbesc cu copiii lor in timp ce ei dorm, doar ca exista o „fereastra” anume cand trebuie sa fie aceasta metoda utilizata, fereastra trebuie mai intati sa fie identificata si abia apoi poti folosi aceasta tehnica.

Citeste continuarea pe superbebe.ro.