Cum poți să faci parizer țărănesc la tine acasă! Rețeta minune care a cucerit internetul. Orice bunică trebuie să o învețe

Românii adoră un sandwich cu parizer și muștar! Totuși, este important să menționăm cel din comerț este plin de E-uri și alte substanțe, care nu sunt tocmai sănătoase pentru organizmul nostru. Din acest motiv, astăzi, vă recomandăm o rețetă făcută în casă, 100% naturală.

26 ian. 2024, 10:06
Cum poți să faci parizer țărănesc la tine acasă! Rețeta minune care a cucerit internetul. Orice bunică trebuie să o învețe
Cum poți să faci parizer țărănesc la tine acasă! Rețeta minune care a cucerit internetul. Orice bunică trebuie să o învețe

Multe gospodine vor să afle care este cea mai bună rețetă de parizer țărănesc. Parizerul de casă se poate face din carne de porc sau de pui, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final vom obține un adevărat deliciu. Iată ce condimente să folosești pentru a obține un preparat savuros.

Rețetă de parizer țărănesc

Dacă dorim să preparăm în propria bucătărie un aperitiv delicios, sănătos și satisfăcător, putem opta pentru realizarea unui parizer țărănesc. Rețeta este simplă și accesibilă oricui, oferind posibilitatea de a pregăti acest delicios aperitiv pentru mesele festive, cum ar fi cele de Crăciun sau de Revelion, alături de alte bucate alese.

Citește și: Reguli noi pentru persoanele cu venituri mici. Cum vor intra în posesia pachetelor cu alimente de la stat

Parizerul poate fi realizat fie din carne de porc, fie din carne de pui, iar adăugarea unor condimente aromate îi garantează succesul culinar. În plus, alături de acest aperitiv tradițional, putem pregăti și niște sarmale cu carne învelite în foi de varză murată, o prezență nelipsită de la mesele de sărbătoare în familie.

Pentru cei pasionați de mâncăruri tradiționale, inspirate din rețeta bunicii, un platou aperitiv țărănesc poate reprezenta o alegere excelentă. Ingrediente precum carne gătită, brânzeturi și legume proaspete se combină pentru a crea un platou cu un aspect deosebit și un gust aparte, cu siguranță captivant pentru toți cei de la masă.

Parizerul țărănesc din carne de porc sau de pui se prepară rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație, fiind ideal de servit la mesele festive, inclusiv cele de Crăciun sau de Revelion, alături de alte mâncăruri alese.

Pentru a realiza un parizer delicios din carne de pui, vom avea nevoie de 1 pui, 2 morcovi, 2 cepe, sare, 100 ml de sfeclă roșie, 30 g de gelatină și 300 ml de supă de pui.

Procesul începe prin tranșarea puiului și fierberea bucăților într-o oală cu apă. Adăugăm ceapa și morcovii tăiați în bucăți mari, iar pentru un plus de savoare, putem include foi de dafin, boabe de piper și 4 căței de usturoi. După fierbere, carnea se scoate și se lasă să se răcească, păstrând 300 ml de zeamă, în care se dizolvă gelatina. Carnea fiartă se trece prin blender, se condimentează cu sare, piper și sucul de sfeclă pentru culoare. Compoziția se toarnă într-o sticlă de plastic și se refrigerază până a doua zi. Parizerul rezultat se taie și servește cu pâine de casă fragedă și pufoasă.

Astfel, parizerul de casă, indiferent de alegerea dintre carne de porc sau de pui, devine o opțiune gustată cu plăcere, cu atenția la detalii și tradiție, garantând satisfacția papilelor gustative și aducând bucurie în cadrul mesei festive.

Citește și: Indemnizaţie de bunici consistentă! Mamele pot merge la muncă imediat după naștere. Cât primesc seniorii care au grijă de nepoţi