Cum poţi să înmatriculezi o maşină cu volanul pe partea dreaptă. Care sunt condiţiile şi cât costă

De ceva timp piaţa românească auto a fost invadată de autoturisme second hand aduse din ţări în care circulaţia se face pe partea stângă. Astfel, mulţi români se feresc să cumpere o astfel de maşină, pe motiv că este inconfortabil să circuli cu ea pe partea dreaptă în România, dar şi că se gândesc că vor întâmpina probleme la înmatricluarea autoturismului. 

01 oct. 2015, 06:16
Cum poţi să înmatriculezi o maşină cu volanul pe partea dreaptă. Care sunt condiţiile şi cât costă

Cei care trec peste inconvenientul condusului mai anevoios a maşinii cu volanul pe partea dreaptă trebuie să ştie că o pot înmatricula fără probleme, Registrul Autor Român neimpunând decât schimbarea farurilor, adaptate la condiţiile de circulaţie din ţara noastră. 

Citeşte şi AVERTISMENT PENTRU ŞOFERI: Pe piaţă există plăcuţe de frână care pot pune viaţa pasagerilor în pericol

„Registrul Auto Român eliberează cartea de identitate pentru aceste vehicule pe baza aceloraşi condiţii ca şi pentru vehiculele care au postul de conducere pe partea stângă, în plus fiind necesară echiparea vehiculelor cu faruri care emit un fascicul luminos asimetric, orientat spre partea dreaptă a drumului (specifice circulaţiei pe partea dreaptă)”, informează RAR.

Astfel, înmatricularea unei maşini cu volan pe dreapta va costa cât costă înmatricularea uneia normală, proprietarul plătind în plus o pereche de faruri second hand, adaptate la circulaţia din România.