Cum poţi să obţii 20.000 de lei NERAMBURSABILI de la stat. Documentele pentru subvenţie se depun de luni

CASA VERDE fotovoltaice: De luni, persoanele fizice se pot înscrie pentru finanțarea de 20.000 lei. RomaniaTV.net vă prezintă condițiile și GHIDUL complet al programului. 

RomaniaTV.net
11 sept. 2019, 06:06
Cum poţi să obţii 20.000 de lei NERAMBURSABILI de la stat. Documentele pentru subvenţie se depun de luni

Persoanele fizice se pot înscrie în Programul „Casa verde”, prin care își vor putea instala sisteme fotovoltaice, pentru eficientizarea consumului de energie electrică în locuințe. Vor primi 20.000 de lei, nerambursabili.

 

Bugetul proiectului din acest an este de 120 de milioane de euro, din care 15,6 milioane euro pentru Regiunea Centru, sumă din care se estimează că peste 3140 de cetățeni își vor putea instala sisteme inteligente de energie.

Obiectivul general al proiectului vizează creşterea capacităţilor de producere a energiei electrice din surse regenerabile, creșterea eficienței energetice, îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu și livrarea surplusului în sistemul energetic național.

Noutatea programului constă în faptul că deţinătorii de panouri vor putea livra surplusul către reţeaua naţională, amortizând astfel investiţia.

Statul subvenţionează cu 20.000 de lei persoanele fizice care doresc să îşi monteze panouri fotovoltaice acasă. Reprezintă până la 90% din valoarea totală a unui astfel de sistem, iar restul de 10% trebuie plătit de către beneficiarul sistemului.


loading...