Cum poţi să obţii bani de la stat în 30 de minute. Descarcă formularul de aici

Publicat: Luni, 27 Ianuarie 2020 13:02 // Actualizat: Luni, 27 Ianuarie 2020 13:02 // Sursa: romaniatv.net

Un site care oferă informaţii şi documente despre toate cele 180 de servicii şi beneficii sociale a fost lansat de Ministerul Muncii și Protecției sociale. Acesta a fost conceput pentru a facilita accesul cetățenilor la informații și documente specifice, potrivit reprezentanților ministerului.

Site-ul servicii.mmuncii.gov.ro, a fost gândit astfel încât persoanele care au nevoie de informaţii despre un beneficiu sau serviciu public să poată găsi într-un singur loc date privind documentele necesare pentru depunerea dosarului, precum şi formularele aferente, informează MMPS într-un comunicat de presă.

În prezent, doar 39 din cele 180 de formulare aferente serviciilor şi beneficiilor sociale pot fi transmise prin mijloace electronice (email sau online), iar durata de completare a unui formular variază de la 5 până la peste 40 de minute, se menţionează în comunicat.

Veste bună de la ministrul Muncii: ANOFM şi Agenţiile Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială au acces în Revisal. "Se poate!"

Formularul cel mai uşor de completat este cel pentru completarea veniturilor salariatului prin acordarea a 30% din cuantumul indemnizaţiei de şomaj (ANOFM).

Formularele pentru obţinerea indemnizaţiei de creştere copil, respectiv a venitului minim garantat (ANPIS) necesită aproximativ 30 – 40 de minute pentru a fi completate. Pentru completarea formularului pentru obţinerea pensiei internaţionale (de la Casa Naţională de Pensii Publice) sunt necesare peste 40 de minute.

Din cele 180 de beneficii şi servicii prestate de MMPS şi agenţiile din subordine, doar pentru 106 există formulare tip.

Pentru 67 de servicii şi beneficii, cererile pentru depunerea dosarului trebuie scrise de mână, se precizează în comunicatul Ministerului Muncii.

”Site-ul servicii.mmuncii.gov.ro va fi actualizat în mod constant şi reprezintă un prim pas în vederea implementării integrate a strategiei pentru digitalizarea serviciilor publice de către MMPS şi instituţiile din subordine”, menționează MMPS în comunicatul de presă.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
indemnizaţii creştere copil Ministerul Muncii pensie sociala servicii sociale
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8297
RON
30 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H