Cum poți să obții o friptură fragedă și suculentă. Trucul pe care toate gospodinele ar trebui să îl știe

De multe ori gătitul cărnii poate să le dea bătăi de cap gospodinelor. Bucătarii au dezvăluit cum poți să prepari o friptură fragedă și suculentă cu care o să îți uimești întreaga familie.

22 oct. 2022, 23:11
Cum poți să obții o friptură fragedă și suculentă. Trucul pe care toate gospodinele ar trebui să îl știe

Carnea nu este atât de ușor de pregătit precum pare. Pentru a obține o friptură perfectă este foarte important să alegi bucata de carne potrivită însă nu toate tipurile de carne se prepară la fel, iar gospodinele ar trebui să știe acest lucru.

Citește și Cum să păstrezi murăturile tari şi fără mucegai. Trucurile folosite de gospodine

Bucătarii au dezvăluit unul dintre secretele pe care ei le folosesc atunci când vor să obțină o friptură de excepție.

Ei bine, dacă te-am făcut curioasă, nu o sa te mai ținem pe jar și o să îți spunem că în primul rând atunci când vrei să gătești o friptură absolut delicioasă trebuie să scoți carnea din frigider în prealabil, înainte de a o pune în tigaie.

Dacă până acum nu făceai acest lucru, să știi că este o mare greșeală. Atunci când pui carnea încă înghețată în tigaie, bucata respectivă suferă un șoc termic care determină modificarea texturii cărnii, devenind astfel foarte dură și fără gust.

Sfatul bucătarilor este să gătești carnea la temperatura camerei. Și ca să ajungă la temperatura camerei, trebuie să calculezi cu cât timp înainte vei scoate carnea din frigider. Dar nu îți face griji că te ajutăm noi.

Ei bine, așa cum am spus și mai sus, nu toate tipurile de carne se gătesc la fel și astfel trebuie să faci o distincție între bucățile de carne.

Bucătarii spun că o bucată de carne de 200 de grame are nevoie de aproximativ două ore pentru a ajunge la 20 de grade. Dacă ai o coastă de vită, cu o grosime de 4 cm, ca să ajungă la temperatura potrivită va dura 4 ore. Pe de altă parte, pentru o bucată de carne, cu o grosime de 7 cm, va dura mai mult de 5 ore ca să o poți găti liniștită.

Un alt truc pe care bucătarii îl folosesc ca să obțină o friptură suculentă este că nu gătesc carnea prea mult. Dacă o să ții cont de asta vei vedea că nu vei mai avea niciodată o friptură uscată și fără gust.

Citește și Cum faci peşte prăjit fără să miroasă în casă. Trucurile geniale la îndemâna oricărei gospodine