Cum poţi să stai fără bani într-o casă de 5,8 milioane de euro din Londra

Un grup de cetăţeni est-europeni a ocupat abuziv o casă în valoare de cinci milioane de lire sterline (5,8 milioane de euro), situată într-un cartier exclusivist din Londra. Ei au spus că nu îşi pot permite chiria în capitala britanică, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
25 nov. 2011, 07:07
Cum poţi să stai fără bani într-o casă de 5,8 milioane de euro din Londra

Grupul s-a mutat în urmă cu două săptămâni în casa din cartierul Highgate, în nordul Londrei, în apropiere de locuinţele fotomodelului Kate Moss şi actorului Jude Law. Tinerii est-europeni au pus un afiş pe fereastra din faţă în care revendică „drepturile ocupantului” unei clădiri abandonate, în baza legii penale, relatează Daily Mail, în ediţia online.

Vecinii susţin că poliţia le-a spus că „nu este treaba lor”, atunci când le-au cerut ofiţerilor să intervină împotriva ocupării abuzive a clădirii. De asemenea, proprietarul, un dezvoltator imobiliar, ştie că imobilul a fost ocupat.

Într-o înştiinţare legală, ocupanţii îl ameninţă pe proprietar cu acţiuni judiciare dacă va încerca să intre în casă. „Orice intrare în acest perimetru fără permisiunea noastră este o infracţiune penală, întrucât fiecare dintre noi, care suntem în posesie fizică, se opune unei asemenea intrări”.

O tânără poloneză, în vârstă de 24 de ani, declară că a fost nevoită să ocupe această casă, deoarece nu îşi permite să plătească chirie în capitala britanică. „Proprietarul ştie că suntem aici, aşa că totul este clar şi nimeni nu suferă. Întotdeauna încercăm să găsim clădiri care sunt goale şi abandonate, a spus ea.