Cum poţi să tratezi eficient arsurile

Din grabă sau din neatenție ne alegem cu mici accidente, cum sunt arsurile. Îți venim în întâmpinare cu sfaturi care să te ajute să tratezi rapid și eficient arsurile minore.

10 iul. 2018, 08:32
Cum poţi să tratezi eficient arsurile

Tratamentul imediat constă în aplicarea de apă rece timp de 5 – 10 minute, pentru a reduce căldura din țesutul afectat. Arsurile grave necesită asistență medicală urgentă, cu tratament aplicat fără întârziere, mai ales la copii, bebeluși sau bătrâni. Și adulții trebuie să meargă de urgență la spital dacă au o arsură mai mare decât o palmă.

Dacă e provocată de o substanță chimică

Dacă arsura provine de la o substanță chimică, hainele afectate se pot îndepărta, însă dacă sunt lipite de arsură se recomandă să nu le scoți înainte de tratament ca să nu faci mai mult rău. Toate arsurile sunt dureroase și trebuie atinse cât mai puțin.

Nu aplica unguente grase

În cazul arsurilor sau opăririlor, nu trebuie să folosești unguente grase, unt sau alte grăsimi. Acest lucru n-ar face decât să-ți ardă și mai mult pielea și, cu siguranță, nu doriești să se întâmple acest lucru. Răcește întotdeauna zona ca prim tratament.

Mierea, de ajutor

După ce pielea s-a răcit, un tratament naturist excelent este mierea. Aceasta este antiseptică și, în același timp, grăbește vindecarea.

Indicată este și crema cu vitamina E

De îndată ce începe procesul de vindecare, o cremă cu vitamina E poate contribui la refacerea elasticității țesutului și la reducerea cicatricelor.

Aloe vera, utilă în caz de arsuri

Aloe vera este un grozav prim ajutor în cazul arsurilor sau opăririlor. Iată ce trebuie să faci: rupe pur și simplu o frunză de aloe vera și împrăștie direct pe arsură gelul gros care iese din ea. Dacă acest lucru este făcut cât mai curând după arsură, este stimulată vindecarea fără cicatrice.

Uleiul de levănțică are efect analgezic

Și uleiul de levănțică are proprietăți antiinflamatoare și antianalgezice și stimulează vindecarea țesuturilor. Este folosit ca prim ajutor eficient pentru arsuri încă din primii ani ai secolului trecut. Așa că, acesta se poate utiliza cu încredere.

Află ce măști pentru ten combat arsurile solare pe clicksanatate.ro.