Cum pregăteşti ouă ochiuri perfecte

De câte ori nu v-aţi trezit dimineaţa cu poftă de ouă ochiuri? Sunt delicioase şi merg de minune cu puţin bacon rumenit în tigaie. Dar cum trebuie să procedăm pentru ca ouăle pe care le pregătim să iasă absolut perfecte? Iată ce sfaturi ne dau specialiştii www.Gustos.ro:

19 mart. 2014, 06:59
Cum pregăteşti ouă ochiuri perfecte

Încinge bine o tigaie non-aderentă şi topeşte în ea o bucăţică de unt. Sparge un ou în tigaie şi setează focul la intensitate medie. Adaugă o jumătate de lingură de apă şi acoperă tigaia cu un capac pentru aproximativ 30 de secunde. După ce albuşul este gătit complet, ia capacul de pe tigaie, pune oul pe farfurie şi asezonează-l cu sare şi piper. 

Dacă vrei ca oul să fie puţin mai bine făcut decât în varianta anterioară, toarnă ulei de măsline în tigaie şi setează focul la intensitate mare, până când uleiul este încins foarte bine. Sparge un ou în tigaie, dă focul mic şi, cu ajutorul unei linguri, pune ulei încins deasupra oului până când acesta este complet gătit şi devine auriu pe margini. Presară deasupra sare şi bucură-te de rezultat.
 
Nici una dintre variantele de mai sus nu te mulţumeşte? Iată încă una. Pune o jumătate de lingură de unt la încins în tigaie. După ce acesta s-a topit şi s-a încins, sparge oul în tigaie. Asezonează-l cu sare şi piper. Imediat ce marginile au devenit maronii, întoarce oul pe partea cealaltă cu ajutorul unei spatule din metal sau teflon. Foloseşte spatula pentru a presa oul în locurile în care nu este bine făcut. Astfel, albuşul va ajunge mai repede în tigaie şi se va găti mai rapid. Asezonează din nou după bunul plac. E gata? Ia oul şi pune-l pe o felie de pâine prăjită. Savurează! 
 
Sfat: Pentru ca ouăle ochiuri să iasă perfecte, ouăle trebuie să fie foarte proaspete. Dacă nu vă pricepeţi să le spargeţi rapid în tigaie, le puteţi sparge încet într-o cană şi abia apoi să le turnaţi uşor în tigaie.