Cum pregătim tenul pentru sezonul rece

Tenul are nevoie de un plus de hidratare în sezonul rece, de aceea este important să îi oferi îngrijirea necesară folosind ingrediente naturale, bogate în vitamine şi minerale.

RomaniaTV.net
15 oct. 2011, 18:05
Cum pregătim tenul pentru sezonul rece

Site-ul beautyhill.com prezintă trei reţete rapide şi ieftine de tratamente faciale, care te vor ajuta să îţi îngrijeşti tenul, pregătindu-l pentru sezonul rece.

Tratament cu dovleac, pentru tenul acneic

Acneea este una dintre cele mai frecvente afecţiuni dermatologice. Dacă vrei să tratezi coşurile şi să previi apariţia lor, poţi încerca următorul tratament. Într-un bol amesteca o linguriţă de suc de lămâie, două linguri de dovleac crud ras, o linguriţă de suc de roşii şi un albuş de ou. Amestecă până ce compoziţia devine omogenă. Masca se aplică pe ten si gât, se menţine circa 15 minute şi se clăteşte cu apă călduţă.

Tratament cu avocado pentru tenul uscat

Tenul devine mult mai sensibil pe perioada sezonului rece. Pentru persoanele care au tenul uscat, această sensibilitate crescută este cu adevărat o problemă. Pentru a trata sensibilitatea, te poţi folosi de proprietăţile hidratante şi clamante ale pulpei de avocado. Pentru tratamentul hidratant, trebuie doar să pasezi pulpa unui avocado până obţii o pastă. După ce ţi-ai curaţat bine tenul, aplică pasta de avocado pe faţă şi las-o să acţioneze circa 10 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă.

Tratament cu spanac şi miere pentru tenul tern şi obosit

Frunzele de spanac sunt foarte bogate în vitamine şi minerale esenţiale pentru un ten frumos. Dacă ai tenul lipsit de vitalitate, amestecă cu mixerul 4 – 5 frunze de spanac bine mărunţite cu două linguriţe de suc de lămâie şi o lingură de miere până obţii o pastă fină. Aplică masca pe faţă şi gât şi lasă-o să acţioneze timp de 20 de minute, apoi clăteşte cu apă rece.