Cum protejezi vederea copilului tău pe tot parcursul anului

Ochii copiilor ar trebui să fie şi ei o prioritate pentru noi. Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta copiii să aibă “ochi de vultur” pentru mult timp.

RomaniaTV.net
24 iul. 2013, 07:06
Cum protejezi vederea copilului tău pe tot parcursul anului

Ofera-i protectie impotriva radiatiilor ultraviolete

Da, vorbim despre ochi, nu despre piele. Se poate sa nu fi stiut, dar nu doar pielea are nevoie de protectie cat mai ridicata impotriva acestor raze nocive. Cu atat mai mult in cazul copiilor, pentru ca ei petrec mai mult timp in aer liber decat un adult, trebuie sa le asiguram o protectie corespunzatoare.

„Atat copiii, cat si adultii, sunt expusi la aceste radiatii daunatoare, in fiecare zi. Din pacate, stratul de ozon care filtreaza razele UV s-a deteriorat semnificativ in ultimii ani, de aceea pericolul la care suntem expusi a crescut si el. Solutia ar fi sa purtam niste ochelari ale caror lentile sa filtreze o cantitate cat mai mare din ultraviolete si care sa ne protejeze chiar si impotriva senzatiei neplacute care apare la contactul cu lumina puternica”, spune dr. Horia Pirga, medic specialist Essilor.

Asigură-te că locurile în care se joacă şi jucăriile nu sunt periculoase pentru ochii lui

Potrivite pentru copii sunt jucariile care sa nu aiba colturi ascutite si care nu sunt din materiale ca metalul sau sticla. Acestea pot provoca leziuni foarte serioase ochilor, leziuni ce ar putea avea ca efect chiar orbirea. Ne-am dori sa evitam asta, nu? Stim cat de important este vazul pentru viata unui om.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.