Cum puteți obține certificatul digital COVID. Zece pași simpli pentru a intra în posesia lui

Portalul de unde va putea fi obținut certificatul digital UE privind COVID, așa numitul pașaport COVID, va fi disponibil de mâine, a anunțat Serviciul de Telecomunicații Speciale.

30 iun. 2021, 10:54
Cum puteți obține certificatul digital COVID. Zece pași simpli pentru a intra în posesia lui

Cum puteți obține certificatul digital COVID.

Portalul de unde va putea fi obținut certificatul digital UE privind COVID, așa numitul pașaport COVID, va fi disponibil de mâine, a anunțat Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Cum puteți obține certificatul digital COVID. Românii vor putea intra în posesia lu urmând niște pași simpli pe platforma al cărei acces e gratuit. Documentul va fi necesar la ieșirea din țară și poate fi prezentat atât în format digital, pe telefon, cât și printat.

Cum puteți obține certificatul digital COVID. Portalul https://certificat-covid.gov.ro va fi lansat joi, 1 iulie, a spus STS. Platforma e disponibilă atât pentru cetățenii români, cât și pentru străinii care vor să primească certificatele digitale UE privind COVID.

Pașii de urmat pentru obținerea pașaportului COVID:

1. Autentificarea se face pe baza unei adrese de e-mail.

2. Dacă e-mail-ul este valid, sistemul informatic trimite un link, care după accesare va direcționa utilizatorul în pagina principală a platformei.

3. Se accesează butonul verde „Certificat nou”.

4. Se alege tipul actului de identitate în baza căruia solicitantul a fost înregistrat la testare sau vaccinare.

5. Cetățenii români și cei cu CNP emis de autoritățile române accesează butonul „CNP”, urmat de categoria de vârstă. În câmpurile dedicate, introduc: codul numeric personal, seria și numărul actului de identitate, inițiala numelui, inițiala prenumelui și tipul certificatului dorit.

Cetățenii străini selectează opțiunea „Pașaport/Act de identitate” și completează câmpurile care cuprind: „Țara care a emis pașaportul”, numărul „pașaportului sau al cărții de identitate”, inițialele numelui și prenumelui, iar apoi aleg tipul de certificat.

6. În funcție de categorie, se completează:

  • Pentru generarea certificatului de vaccinare, se alege tipul serului administrat, județul în care a fost vaccinat și se introduce numărul corespondent lunii în care a avut loc vaccinarea.
  • Pentru generarea certificatului de recuperare după COVID, se alege județul în care s-a realizat testarea și luna în care persoana a fost confirmată pozitiv.
  • Pentru generarea certificatului de testare, se alege județul în care s-a realizat testarea și luna în care s-a efectuat. Pentru acest tip de certificat, valabilitatea este de maximum 72 de ore de la realizarea testului negativ.

7. Se apasă butonul „Salvează”, iar aplicația înregistrează cererea de generare a certificatului digital UE privind COVID.

8. Ulterior, în secțiunea „Listă certificate” se vor putea vizualiza toate certificatele emise de pe acel cont de e-mail.

 


loading...