Cum răspunde judecătoarea Iulia Motoc la acuzaţia de INCOMPATIBILITATE

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a acuzat miercuri că doi judecători ai Curţii Constituţionale sunt incompatibili şi trebuie să-şi înceteze mandatul. Judecătoarea Iulia Motoc respinge acuzaţia ministrului Justiţei. 

RomaniaTV.net
27 iun. 2012, 19:18
Cum răspunde judecătoarea Iulia Motoc la acuzaţia de INCOMPATIBILITATE

Judecătoarea CCR Iulia Motoc răspunde acuzaţiei aduse de ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean.

Relativ de la declaraţia Ministrului Justiţiei legată de incomptabilitatea mea amintesc următoarele:

1. Calitatea de expert al unui organism nu este o funcţie publică. Mulţi membri ai Comisiei de la Veneţia sunt judecători ai Curţilor Constituţionale

2. Sunt expert neremunerat în Comitetul Drepturile Omului, O.N.U şi Agenţia pentru Drepturi Fundamentale a UE

3. Aceste două calităţi nu sunt funcţii publice„, a scris judecătoare Iulia Motoc pe pagina de Facebook.

 

Ministrul Justiţiei a declarat miercuri seara la România TV că doi judecători ai CCR, Augustin Zegrean şi Iulia Motoc, sunt in stare de incompatibilitate şi trebuie revocaţi de la Curtea Constituţională.

„Aştept mâine ca plenul CCR, potrivit legii, să constate starea de incompatibilitate şi aceşti doi judecători să-şi înceteze mandatul„, a spus ministrul Titus Corlăţean.

Acuzaţia de incompatibilitate a judecătorilor Augustin ZEGREAN și Iulia MOTOC este contrazisă de conducerea ANI.

Domnul judecător Augustin ZEGREAN și doamna judecător Iulia MOTOC nu se află în nicio situație prevazută de Legea 176 /2010 referitoare la respectarea regimului juridic al incompatibilităților, conflictelor de interese sau la existența unor diferențe semnificative nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate. Precizăm faptul că, pe rolul Agenției Naționale de Integritate nu există niciun dosar de evaluare în curs, referitor la domnul judecător Augustin ZEGREAN, respectiv la doamna judecător Iulia MOTOC„, se arată într-un comunicat ANI.

VEZI CINE ESTE JUDECĂTOAREA IULIA MOTOC

Curtea Constituţională a decis că reprezentarea României la Consiliul European se va face la nivel de preşedinte. Astfel că preşedintele Traian Băsescu este cel îndreptăţit să participe la reuniunile Consiliului European. 

Primul-ministru Victor Ponta spune însă că şi el va merge joi la Consiliul European.

Decizia Curţii Constituţionale privind reprezentarea României la Consiliul European pune în încurcătură oficialii europeni care se aşteptau ca delegaţia română să fie condusă de către prim-ministrul Victor Ponta. Ponta figurează încă pe site-ul Consiliului ca reprezentând România.

Mai mult, Biroul de presă al Guvernului a transmis presei programul premierului Victor Ponta, potrivit căruia „Primul-ministru Victor Ponta va efectua o vizită la Bruxelles, în perioada 28-29 iunie”.

Până la această oră, Administraţia Prezidenţială nu a precizat dacă Traian Băsescu va participa la Consiliul European de la Bruxelles.